Dünya

Hıristiyanlar Kudüs'te 'Kutsal Cumartesi'yi kutladı

Kudüs'te yaşayan ve dünyanın farklı bölgelerinden gelen Hristiyanlar "Hz. İsa'nın yeniden dirileceğine" inandıkları "Kutsal Cumartesi" gününü kutladı.

07.04.2018 - Güncelleme : 07.04.2018
Hıristiyanlar Kudüs'te 'Kutsal Cumartesi'yi kutladı

KUDÜS

İşgal altındaki Doğu Kudüs’ün Eski Şehir Bölgesi'nde bulunan ve Hristiyan inancına göre Hz. İsa’nın çarmıha gerildikten sonra defnedildiğine inanılan Kıyamet Kilisesi'nde gerçekleşen kutlamaya dünyanın dört bir tarafından Kudüs’e gelen on binlerce Hristiyan dualar ve yaktıkları mumlarla katıldı.

Ramallah'ta "Kutsal Cumartesi" günü kutlamaları
Ortodoks Hristiyan dünyasının izlediği takvim doğrultusunda Paskalya'dan bir gün önce denk gelen "Kutsal Cumartesi" günü dolasıyla Batı Şeria'nın Ramallah kentinde kutlama etkinlikleri düzenlendi. Kutlamalar çerçevesinde, Kıyamet Kilisesi'nde yakılan ve Batı Şeria'nın diğer kentlerinde dolaştırılmak üzere getirilen "Kutsal Ateş" büyük ilgi gördü. ( İssam Rimawi - Anadolu Ajansı )
07.04.2018 İssam Rimawi
1 / 11

Hristiyan hacılar, sabahın erken saatlerinden itibaren Eski Şehrin sokaklarında taşıdıkları haçlarla Kıyamet Kilisesi’ne yürürken, kutlamaların yapıldığı "Eski Şehir" içinde ve çevresinde İsrail polisi yoğun önlem aldı.

Hristiyanlarca "Paskalya Arifesi" olarak da isimlendirilen Kutsal Cumartesi, "Diriliş Bayramı" olarak da bilinen ve Hz. İsa'nın çarmıha gerildikten sonra yeniden dirilişini ifade eden Paskalya Bayramı öncesinde kutlanıyor.

Muhabir: Mustafa Deveci

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın