Dolar
32.34
Euro
34.92
Altın
2,220.62
ETH/USDT
3,559.10
BTC/USDT
70,707.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Irak'ta Sadr'dan 'sivil itaatsizlik' çağrısı

Irak'ta Şii lider Sadr, yandaşlarını reform talebiyle hükümet binalarının bulunduğu korunaklı Yeşil Bölge girişlerinde sivil itaatsizlik eylemi yapmaya çağırdı

12.03.2016 - Güncelleme : 12.03.2016
Irak'ta Sadr'dan 'sivil itaatsizlik' çağrısı

BAĞDAT

Iraklı Şii lider Mukteda es-Sadr, yandaşlarını reform talebiyle gelecek cuma gününden itibaren hükümet binalarının bulunduğu korunaklı Yeşil Bölge girişlerinde sivil itaatsizlik eylemi yapmaya çağırdı.

Sadr, yaptığı yazılı açıklamada, sivil itaatsizlik eyleminin Başbakan Haydar el-İbadi'ye reform için tanıdığı 45 günlük süre bitene kadar devam edeceğini belirterek, söz konusu eylemin amacının ise "ülkeyi başıboş ve yanıltıcılardan kurtarmak" olduğunu ifade etti.

"Ülkesini seven, reformu destekleyen herkese sesleniyorum" diyen Sadr, "Eyleminiz gelecek cuma gününden itibaren başlasın" vurgusunda bulundu.

Başkent Bağdat'ta Sadr yanlısı binlerce kişi, 4 Mart'ta hükümet binalarının yer aldığı korunaklı Yeşil Bölge'nin girişlerinde reform talebiyle gösteri düzenlemişti. Sadr, siyasi parti mensuplarının bulunmadığı teknokratlar hükümeti kurulması için 12 Şubat'ta Başbakan Haydar el-İbadi'ye çağrı yapmış ve bunun için 45 gün süre verdiğini açıklamıştı. 

Muhabir: Haydar Hadi

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın