Dolar
32.56
Euro
35.25
Altın
2,357.31
ETH/USDT
3,146.30
BTC/USDT
57,606.00
BIST 100
10,734.80
Dünya

İspanya'dan Uruguay'a giderken türbülanstan Brezilya'ya acil iniş yapan uçaktaki 36 kişi yaralandı

İspanya'dan Uruguay'a giderken şiddetli türbülans nedeniyle Brezilya'nın kuzeydoğusundaki havaalanına "acil iniş" yapmak zorunda kalan yolcu uçağındaki 36 kişi yaralandı.

Salih Okuroğlu, Sinan Doğan  | 02.07.2024 - Güncelleme : 02.07.2024
İspanya'dan Uruguay'a giderken türbülanstan Brezilya'ya acil iniş yapan uçaktaki 36 kişi yaralandı

Bogota/Ankara

Uruguay'ın El Observador gazetesine göre, İspanya'nın başkenti Madrid'den Uruguay'ın başkenti Montevideo'ya giden İspanyol hava yolu şirketi Air Europa'ya ait uçak, "şiddetli türbülans" sebebiyle Brezilya'daki Natal Uluslararası Havalimanı'na acil iniş yaptı.

Air Europa'nın X hesabından yapılan açıklamada, "Montevideo'ya giden uçağımız, Natal Uluslararası Havalimanı'na normal şekilde iniş yaptı ve bazı hafif yaralanmalar meydana geldi." ifadesine yer verildi.

Hafif yaralanan yolcular ise kentteki Monsenhor Walfredo Gurgel Hastanesi'ne götürüldü.

Dünya genelinde türbülansların en fazla görüldüğü bölgeler

Uçaktaki bir yolcu, X hesabından yaptığı paylaşımda, "10 saatlik yolculuğun ardından 300 kişi üzgün şekilde Natal Havalimanı'na inmek zorunda kaldı." ifadesini kullandı.

36 kişi yaralandı

New York Times (NYT) gazetesinin haberine göre, İspanyol hava yolu şirketi Air Europa'ya ait uçağın, şiddetli türbülans nedeniyle Brezilya'ya acil iniş yapmasının ardından Brezilyalı yetkililer açıklama yaptı.

Yetkililer, bazı yolcuların türbülans nedeniyle uçakta başlarını çarptığını ve baş, boyun ve göğüs bölgesinden yaralandığını bildirdi.

Yaralanan 36 yolcunun tedavi gördüğünü ve bunlardan 23'ünün hastaneye kaldırıldığını aktaran yetkililer, yolculardan bazılarının şok geçirdiğini dile getirdi.

Yetkililer, hastaneye kaldırılan 5 yolcudan 4'ünün yoğun bakımda tedavisinin sürdüğünü söyledi.

Yerel basına konuşan 2 yolcu, türbülans sırasında 1 yolcunun koltuğundan fırladığını ve uçağın tavanına çarptığını ve bu yolcunun, uçağın tavan kısmına sıkıştığını belirtti.

Söz konusu 2 tanık, uçak türbülanstan dengeye geldiğinde bazı yolcuların da uçağın tavanına çarpıp daha sonra koltukların üzerine düştüğünü ifade etti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın