Dolar
32.31
Euro
34.91
Altın
2,207.36
ETH/USDT
3,581.00
BTC/USDT
70,965.00
BIST 100
9,062.75
Dünya

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun eşi ifade verdi

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun eşi Sara Netanyahu, kocası hakkında açılan yolsuzluk soruşturması kapsamında polise ifade verdi.

12.01.2017 - Güncelleme : 12.01.2017
İsrail Başbakanı Netanyahu'nun eşi ifade verdi

KUDÜS

İsrail Devlet Radyosu, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun eşi Sara Netanyahu'nun dün akşam, zengin iş adamlarından yasa dışı bir şekilde kıymetli hediyeler almakla suçlanan kocası hakkında açılan yolsuzluk soruşturması kapsamında polise ifade verdiğini duyurdu.

İfadenin birkaç saat sürdüğü belirtilirken, İsrail polisinden konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Başbakan Netanyahu, İsrail polis teşkilatında yolsuzluk suçlarıyla mücadele amacıyla kurulan "Lahav 433" biriminden polislere, hakkında açılan yolsuzluk soruşturması kapsamında pazartesi günü 3 saat ifade vermişti.

Rüşvet iddialarına daha sonra sosyal medya hesabından cevap veren Netanyahu, "Yıllardır bana ve aileme karşı yürütülen eziyet neticesinde dün hiçbir şey çıkmadı. Hiçbir şey de çıkmayacak, çünkü hiç bir şey yok." ifadelerini kullanmıştı.

Netanyahu'nun, yolsuzluk yaptığının kesinleşmesi durumunda görevinden istifa etmesi gerekiyor.

Muhabir: Mahmut Geldi

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.