Dünya, İsrail-Filistin çatışması

İsrail'in 341 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de can kaybı 41 bin 84'e çıktı

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne gece boyu düzenlediği saldırılarda 27 Filistinli hayatını kaybetti. 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlenen saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı ise 41 bin 84'e yükseldi.

Nour Mahd Ali Abuaisha, Ali Semerci, Muhammed Emin Canik, Ekrem Biçeroğlu  | 11.09.2024 - Güncelleme : 11.09.2024
İsrail'in 341 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de can kaybı 41 bin 84'e çıktı Fotoğraf: Marwan Mahmoud Dawod/AA

Gazze

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde Huzaa Mahallesinde "el-Karafi" ailesine ait evi hedef alması sonucu 13 Filistinli öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

İsrail ordusuna ait hücum botlarının saldırısı sonucu Han Yunus'taki el-Mevasi bölgesi kıyılarında bir balıkçı yaşamını yitirdi.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'na İsrail ordusunun düzenlediği saldırıda ölenlerin sayısı 3'ü çocuk, 2'si kadın 9'a yükseldi.

Gazze'nin orta kesimlerindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nda İsrail ordusunun "Ebu Uteyvi" ailesine ait evi hedef alması sonucu 4 Filistinli öldü, 11'i yaralandı.

Ayrıca, İsrail ordusu havadan, karadan ve denizden Gazze Şeridi'ni gece boyunca hedef almayı sürdürdü.

Refah'a düzenlenen saldırıda 4 Filistinli hayatını kaybetti

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail savaş uçakları Mevasi bölgesinin Refah kentinde kalan kısmında "Ebu Şeluf" ailesinin evini bombaladı.

İsrail saldırısında 4 Filistinli yaşamını yitirdi, 15 kişi de yaralandı.

Ayrıca İsrail ordusuna ait topçu birlikleri, Gazze kentinin güneyindeki Zeytun Mahallesini hedef aldı.

İsrail insansız hava araçları da Gazze kentinin Sabra Mahallesi ile el-Muslabe ve Hasan el-Benna bölgelerine ateş açtı.

Can kaybı her geçen gün artıyor

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 341 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.

İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde "4 katliam" gerçekleştirdiği, bu saldırılarda 64 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 104 Filistinlinin de yaralandığı belirtildi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 41 bin 84'e, yaralı sayısının da 95 bin 29'a çıktığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı yinelendi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın