Dolar
34.04
Euro
37.91
Altın
2,578.12
ETH/USDT
2,317.50
BTC/USDT
59,202.00
BIST 100
9,753.22
Dünya, İsrail-Filistin çatışması

İsrail'in Gazze'de Nusayrat Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda 13 kişi hayatını kaybetti

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin orta kesimlerindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nda iki eve düzenlediği saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 13 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Ekip  | 16.09.2024 - Güncelleme : 16.09.2024
İsrail'in Gazze'de Nusayrat Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda 13 kişi hayatını kaybetti

Gazze/Ramallah/İstanbul

Nusayrat Mülteci Kampı'ndaki El-Avde Hastanesi'nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun kamptaki bir evi bombaladığı belirtildi. Saldırıda 10 kişinin öldüğü, 13 kişinin yaralandığı bildirildi.

Görgü tanıklarının aktardığına göre, ölenler arasında kadın ve çocuklar da bulunuyor.

İsrail savaş uçaklarınca vurulan evin tamamen yıkıldığı, sivil savunma ekiplerinin enkaz altında arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüğü belirtiliyor.

Öte yandan Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Mahmud Basal, yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Nusayrat Mülteci Kampı'nda "Muharib" ailesine ait evi de hedef aldığını duyurdu.

Basal, İsrail ordusunun saldırısında 3 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin de yaralandığını aktardı.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 795’i çocuk, 11 bin 378’i kadın olmak üzere 41 bin 206 Filistinli öldü, 95 bin 337 kişi yaralandı.

Enkazda halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İsrail ordusu Gazze'nin güneyindeki Refah'ta bir tavuk çiftliğini bombaladı

Filistin resmi ajansı WAFA'nın yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre, İsrail savaş uçakları Refah kentinin kuzeybatısında Filistinli "Ebu Şaar" ailesine ait bir tavuk çiftliğine hava saldırısı düzenledi.

Saldırıda 2 Filistinli yaşamını yitirdi.

Haberde, daha fazla ayrıntıya yer verilmedi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından dün yapılan açıklamada, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 795’i çocuk, 11 bin 378’i kadın olmak üzere 41 bin 206 Filistinlinin öldüğü, 95 bin 337 Filistinlinin yaralandığı belirtilmişti.

Enkazda halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İsrail'in Batı Şeria'nın Tubas kentine düzenlediği saldırıda yaralanan bir Filistinli öldü

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail ordusunun 11 gün önce Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Tubas kentine düzenlediği saldırıda yaralanan 27 yaşındaki Seyf Miskal Ebu Devvas yaşamını yitirdi.

İsrail ordusunun 5 Eylül'de Tubas kentine insansız hava aracıyla (İHA) düzenlediği saldırıda 5 Filistinli ölmüş, aralarında Ebu Devvas'ın da bulunduğu birçok Filistinli yaralanmıştı.

Ebu Devvas'ın ölümüyle birlikte işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı 704'e yükseldi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda ciddi artış görülüyor.

İsraillilerin Batı Şeria'da ilkokul saldırısında 7 kişi yaralandı 

Bölgedeki Filistinli kaynaklar AA muhabirine yaptığı açıklamada, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin, Eriha kentinin kuzeybatısındaki El-Muarracat bölgesinde yer alan Arab Keabine İlkokulu'na saldırdığını belirtti.

Sopalarla ilkokulu basan saldırganların, öğrenci ve öğretmenleri darbettiği aktarıldı.

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, saldırıda yaralanan 7 kişinin hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

Öte yandan sosyal medyada yer alan görüntülerde, Filistinlilerin topraklarını gasbeden İsraillilerin, ellerinde sopalarla okula baskın düzenlediği görülüyor.

Saldırganların onlara engel olmaya çalışan kişileri darbettiği ve bazı kişileri de kovaladığı kameraya yansıyor.

Filistinlilerin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırısı sırasında okulda bulunanların ağlamaları ve çığlıkları duyuluyor.

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'da 20 Filistinliyi gözaltına aldı

Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti ile Filistin Esirler Cemiyetinden yapılan ortak açıklamada, İsrail güçlerinin Batı Şeria'da Filistinlilerin evlerine baskınlarını sürdürdüğü belirtildi.

Batı Şeria'nın farklı kent ve beldelerindeki baskınlarda aralarında bir çocuk ile eski tutukluların da bulunduğu 20 Filistinlinin gözaltına alındığı kaydedildi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim'den beri gözaltına alınan Filistinlilerin sayısı son gözaltılarla birlikte 10 bin 700'e ulaşırken, İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında ölenlerin sayısı da 704 oldu.

İsrail'in 346 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de can kaybı 41 bin 226'ya çıktı

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 346 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.

İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde "3 katliam" gerçekleştirdiği, bu saldırılarda 20 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 76 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 41 bin 226'ya, yaralı sayısının da 95 bin 413'e çıktığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı yinelendi.

İsrail işgal altındaki Beytüllahim'de bir Filistinliyi yaraladı

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre İsrail güçleri, Beytüllahim kentindeki Ed-Dehişe Mülteci Kampı'na baskın düzenledi.

İsrail güçleri ile baskına tepki gösteren Filistinliler arasında arbede çıktığını belirten tanıklar, taş atan Filistinlilere askerlerin ateş açtığını ve bir Filistinlinin yaralandığını ifade etti.

Tanıklar, ayrıca askerlerin 2 Filistinliyi gözaltına aldığını aktardı.

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada da kampta çıkan olaylarda bir Filistinlinin gerçek mermiyle vurularak yaralandığı kaydedildi.

Açıklamada, yaralı Filistinlinin hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

İsrail'in Batı Şeria'nın Cenin kentine düzenlediği saldırıda yaralanan Filistinli öldü

Cenin'deki İbni Sina İhtisas Hastanesi'nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun geçen ay Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Cenin kentine düzenlediği saldırıda yaralanan 43 yaşındaki Ahmed Ömer Mahmud İzkili'nin yaşamını yitirdiği aktarıldı.

İzkili, İsrail güçlerinin 5 Ağustos'ta Cenin kentine düzenlediği baskın sırasında gerçek mermiyle yaralanmış, sağlık durumunun kritik olduğu belirtilmişti.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı 705'e yükseldi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 7 Filistinli yaşamını yitirdi

Filistin Kızılayından yapılan açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Han Yunus kentinin batısındaki El-Mevasi bölgesinde yerinden edilenlerin sığındığı Sumud Mülteci Kampı'ndaki ekmek fırınına hava saldırısı düzenlediği belirtildi.

Açıklamada, saldırı sonucu ölen 5 Filistinlinin naaşının kentteki Nasır Hastanesine nakledildiği aktarıldı.

İsrail savaş uçakları, ayrıca Refah kentindeki Şüheda Caddesi'nin Misbah bölgesinde traktörle seyir halinde olan Filistinlileri hedef aldı.

Saldırıda, Kişta ailesinden Muhammed ve Nur Hamdan adlı iki kardeş yaşamını yitirdi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırısında da en az 3 Filistinli öldü

İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nde bir grup Filistinliyi hedef alması sonucu en az 3 kişi hayatını kaybetti.

Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan habere göre İsrail ordusu, kuzeydeki Beyt Hanun bölgesinde sivilleri hava saldırısıyla hedef aldı. Saldırıda 3 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın