Dolar
32.95
Euro
35.80
Altın
2,387.18
ETH/USDT
3,264.90
BTC/USDT
68,733.00
BIST 100
10,891.42
Dünya

İtalya ve İspanya'dan tıbbi malzemeler için Türkiye'ye teşekkür

İtalya ve İspanya'nın NATO nezdinde daimi temsilcilikleri, Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK), gönderilen sağlık malzemeleri için teşekkür etti.

Şerife Çetin  | 01.04.2020 - Güncelleme : 01.04.2020
İtalya ve İspanya'dan tıbbi malzemeler için Türkiye'ye teşekkür Fotoğraf: Halil Sağırkaya/AA

Brüksel

Twitter hesabından bir mesaj paylaşan İtalya'nın NATO Daimi Temsilciliği, "Avrupa-Atlantik Afet Yanıt Koordinasyon Merkezi'nin aktive edilmesinin ardından müttefikimiz Türkiye, İtalya'ya kritik tıbbi malzeme gönderiyor." ifadesini kullandı. 

"Türk dostlarımıza dayanışmalarından ötürü müteşekkiriz." denilen mesajda, "Birlikte güçlüyüz" ve "Biz NATO'yuz" etiketleri de yer aldı.

İspanya'nın NATO Daimi Temsilciliği de "Kovid-19'la mücadelede de birlikteyiz." mesajıyla Türkiye'ye teşekkür etti. 

Türkiye'nin NATO Daimi Temsilciliği ise tıbbi malzeme kargoları üzerindeki Hazreti Mevlana'nın "Ümitsizliğin ardında nice ümitler var. Karanlığın ardında nice güneşler var." mesajını içeren fotoğrafı paylaşarak, İtalyan ve İspanyol halkına selam gönderdi.

Çavuşoğlu'ndan, İspanyol mevkidaşı Laya'nın teşekkürüne "Dostlar bugünler içindir" yanıtı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İspanya'ya tıbbi malzeme desteğinde bulunduğu için Türkiye'ye teşekkür eden İspanya Dışişleri Bakanı Arancha Gonzalez Laya'ya, "Dostlar bugünler içindir" mesajını gönderdi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de Türkiye'nin İtalya ve İspanya'ya sağlık malzemesi göndermesinin ittifak dayanışmasının açık bir göstergesi olduğunu belirtmişti.

Milli Savunma Bakanlığı, kendilerine ait fabrika ve dikimevlerinde yerli ve milli imkanlarla üretilen çeşitli tipte maske, tulum ve anti-bakteriyel sıvıdan oluşan sağlık malzemelerini Kovid-19 ile mücadele kapsamında İtalya ve İspanya'ya TSK'ye ait uçak ile gönderileceğini duyurmuştu. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, NATO müttefiklerine "Türkiye'nin dayanışmasını" örnek gösterdi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in Twitter'dan yaptığı Türkiye paylaşıma verdiği yanıtta, "Türkiye, kriz ve zorluk zamanlarında müttefikleriyle birlikte duruyor. Umarız müttefikler de aynısını yapar." ifadelerini kullandı. 

                    

MSB: Yardım malzemesi taşıyan TSK'ya ait uçak İtalya'ya indi

Milli Savunma Bakanlığı, koronavirüs ile mücadele kapsamında yardım malzemesi taşıyan TSK'ya ait uçağın İtalya'ya indiğini bildirdi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın