Dolar
33.24
Euro
36.23
Altın
2,441.45
ETH/USDT
2,706.00
BTC/USDT
58,160.00
BIST 100
10,473.47
Dünya, İsrail-Filistin çatışması

Kudüs Seriyyeleri, İsrail'in Nahal Oz ve Be'eri yerleşim birimlerine füze saldırısı düzenledi

İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri, Gazze Şeridi ile İsrail sınırında yer alan Nahal Oz ile Be'eri Yahudi yerleşim birimlerinin bir dizi füzeyle vurulduğunu duyurdu.

Mohammed Hamood Ali Al Ragawi, Hamdi Yıldız  | 04.08.2024 - Güncelleme : 04.08.2024
Kudüs Seriyyeleri, İsrail'in Nahal Oz ve Be'eri yerleşim birimlerine füze saldırısı düzenledi

Gazze

Kudüs Seriyyelerinin Telegram hesabından yapılan açıklamada, Ömer el-Kasım Güçleri ile düzenlenen ortak operasyonla Nahal Oz bölgesi ve gasp edilmiş olan Be'eri bölgesinin füzelerle vurulduğu kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, "Mücahitlerimiz, Gazze kentinin güneybatısındaki Tel el-Heva Mahallesi'nde bulunan Toplum Bilimleri Fakültesi yakınında bir siyonist askerini keskin nişancı atışıyla hedef aldı" ifadelerine yer verildi.

Her iki olaya ilişkin İsrail tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 39 bin 583'e çıktığı aktarılan açıklamada, yaralı sayısının 91 bin 398'e yükseldiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca hala enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı vurgulandı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.