Dolar
32.40
Euro
35.16
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,565.80
BTC/USDT
70,880.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Mehmet Şimşek: Ülkemle gurur duyuyorum

Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Ülkemle gurur duyuyorum, çünkü 2,5 milyon Suriyeliye ev sahipliği yapıyoruz ve onlara çalışma izni, eğitim sağlıyoruz" dedi.

Betül Yürük  | 20.01.2016 - Güncelleme : 21.01.2016
Mehmet Şimşek: Ülkemle gurur duyuyorum

Davos

DAVOS

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, İsviçre’nin Davos kasabasında bu yıl 46'ncısı düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda (WEF) "İnsani Yükümlülük, Küresel, Bölgesel ve Sektörel Yaklaşımlar" oturumuna katıldı.

Şimşek, "Ülkemle gurur duyuyorum, çünkü 2,5 milyon Suriyeliye ev sahipliği yapıyoruz ve onlara çalışma izni, eğitim sağlıyoruz. 700 bin Suriyeli çocuk okul çağında ve onlara eğitim imkanı sunmak son derece önemli. Aksi takdirde, cahil kalırlarsa terör ve şiddete yönelebilirler. Biz sığınmacılar için çok fazla şey yapıyoruz ve küresel anlamda da yapılması gereken çok şey var. Sığınmacılara ayrıca sağlık hizmeti ve kamu hizmeti veriyoruz" dedi.

Türkiye 8 milyar dolar harcadı

Birleşmiş Milletler'in daha fazla aktif olması gerektiğine dikkati çeken Şimşek, "Suriye rejimi ve rejime destek veren ülkeler hava saldırılarına son verirse, yeni sığınmacı akını engellenebilir" diye konuştu.

Türkiye'nin, Suriyeli sığınmacılara yönelik açık kapı politikasını sürdürdüğünü ve şimdiye kadar 8 milyar dolar harcadığını belirten Şimşek, "Uluslararası toplum sığınmacılar için daha fazlasını yapmalı, yapabilir de" ifadesini kullandı.

Muhabir: Betül Yürük



Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın