Dolar
38.08
Euro
43.24
Altın
3,314.14
ETH/USDT
1,581.50
BTC/USDT
84,522.00
BIST 100
9,317.24
Dünya

NYT: ABD Dışişleri Bakanlığının uluslararası operasyonlarıyla ilgili değişiklikler üzerinde çalışılıyor

ABD Dışişleri Bakanlığının özellikle Afrika operasyonlarının büyük kısmının sonlandırılacağı ve temsilciliklerinin kapatılacağı ileri sürüldü.

Mücahit Oktay  | 20.04.2025 - Güncelleme : 20.04.2025
NYT: ABD Dışişleri Bakanlığının uluslararası operasyonlarıyla ilgili değişiklikler üzerinde çalışılıyor

New York

New York Times (NYT) gazetesinin edindiği bilgiye göre, ABD Başkanı Donald Trump ve ekibi, Dışişleri Bakanlığının uluslararası operasyonlarıyla ilgili "köklü değişiklikler" öngören bir taslak yönetmelik üzerinde çalışıyor.

Gazetenin haberinde, Trump yönetiminin hazırladığı taslak yönetmelikte, Dışişleri Bakanlığının Afrika operasyonlarının neredeyse tamamının kaldırılacağı, ABD'nin Afrika kıtası genelindeki büyükelçilik ve konsolosluklarının da kapatılacağı bilgilerinin yer aldığı iddia edildi.

📲 Artık haberler size gelsin
AA'nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün.

🔹 Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, fotoğraf ve videolar için Anadolu Ajansı
🔹 Anlık gelişmeler için AA Canlı

Ayrıca, taslakta, Dışişleri Bakanlığında iklim değişikliği ve mülteci sorunlarının yanı sıra demokrasi ve insan hakları endişeleriyle ilgilenen ofislerin çalışmalarının sonlandırılmasının planlandığı ileri sürüldü.

Haberde, söz konusu taslağın, Trump tarafından gelecek hafta içinde imzalanabileceği öngörüsüne de yer verildi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.