Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,220.56
ETH/USDT
3,562.80
BTC/USDT
70,787.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Pire Limanı'nda sığınmacıların yaşam savaşı

Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarındaki ülkenin en büyük limanı Pire'de 5 bini aşkın sığınmacı ve göçmenin zor koşullardaki yaşam mücadelesi sürüyor.

02.04.2016 - Güncelleme : 03.04.2016
Pire Limanı'nda sığınmacıların yaşam savaşı Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarındaki ülkenin en büyük limanı Pire'de 5 bini aşkın sığınmacı ve göçmenin zor koşullardaki yaşam mücadelesi sürüyor.

Atina

ATİNA

Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarındaki ülkenin en büyük limanı Pire'de 5 bini aşkın sığınmacı ve göçmenin zor koşullardaki yaşam mücadelesi sürüyor.

Limandaki sığınmacı ve göçmenlerden çok azı Yunan yetkililerin ülke içindeki kamplarda misafir edilme önerisini kabul etti. Göçmenlerin limanı terk etmeme ısrarının, istedikleri zaman kamptan ayrılma imkanı verilmeyeceği ve diğer Avrupa ülkelerine geçme şansı bulamayacakları endişesinden kaynaklandığı belirtildi.

Dün sadece 72 sığınmacı ülkenin batısındaki Yanya şehrine bağlı Katsika kampına taşınmış, önceki gün de yaklaşık üç yüz sığınmacı ve göçmen limanı terk etmişti.

Sığınmacı ve göçmenler, ülke ticaretinin ve yolcu taşımacılığının en önemli merkezi Pire Limanı'nda, yolcu terminallerinde veya yol kenarlarına kurdukları çadırlarda kalıyor.

Gönüllüler ile sivil toplum kuruluşların desteğiyle yaşamlarını sürdüren sığınmacı ve göçmenler, Kızılhaç ekipleri tarafından sağlık kontrolünden geçiriliyor. Sığınmacı ve göçmenler, hijyen uyarılarına rağmen kimi zaman denize girerek temizlik ihtiyaçlarını gideriyor.

Muhabir: Furkan Naci Top

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.