Dolar
33.09
Euro
36.05
Altın
2,436.15
ETH/USDT
3,405.00
BTC/USDT
63,136.00
BIST 100
11,128.25
Dünya

Rusya tahıl girişimini canlandırma dahil herhangi bir anlaşma ihtimalini dışlamıyor

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Karadeniz Tahıl Girişimi'nin yeniden canlandırılması konusunda herhangi bir anlaşma ihtimalini dışlamadıklarını söyledi.

Emre Gürkan Abay  | 12.07.2024 - Güncelleme : 12.07.2024
Rusya tahıl girişimini canlandırma dahil herhangi bir anlaşma ihtimalini dışlamıyor

Moskova

Peskov, başkent Moskova'da gazetecilere gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Rusya'nın Karadeniz Tahıl Girişimi'nin yeniden canlandırılması konusunda diyaloğa açık olduğunu belirten Peskov, "Kremlin herhangi bir anlaşma ihtimalini dışlamıyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, belirli bir dünya görüşüne dayalı anlaşmalara açık olduğunu defalarca söylemişti." diye konuştu.

Peskov, tüm konuların bir bütünlük içerisinde masaya yatırılması gerektiğine işaret ederek "Bazı konuları mevcut durumun genel bağlamından çıkarmak mümkün değil, her şeyi bir bütün içinde ele almamız gerekiyor." dedi.

Türkiye'nin Şanghay İşbirliği Örgütüne (ŞİÖ) olası üyeliğine ilişkin istişare edilmesi gereken konular olduğunu belirten Peskov, Türkiye'nin NATO üyeliği ile Avrupa Birliği yükümlülüklerine işaret etti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.