Dolar
32.72
Euro
35.10
Altın
2,326.53
ETH/USDT
3,427.50
BTC/USDT
62,247.00
BIST 100
10,647.91
Dünya

Rusya'nın Dağıstan bölgesindeki saldırılarda ölenlerin sayısı 21’e çıktı

Rusya'ya bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti Yöneticisi Mavsum Ragimov, Mahaçkale ve Derbent kentlerinde düzenlenen silahlı saldırılar sonucu ölenlerin sayısının 21'e çıktığını bildirdi.

Emre Gürkan Abay, Dmitri Chirciu  | 25.06.2024 - Güncelleme : 26.06.2024
Rusya'nın Dağıstan bölgesindeki saldırılarda ölenlerin sayısı 21’e çıktı

Moskova

Ragimov, Telegram kanalından, Mahaçkale ve Derbent şehirlerinde 23 Haziran’da bir polis noktası, sinagog ve iki kilisenin hedef alındığı saldırılara ilişkin şunları kaydetti:

"Bu gece bir genç polis daha hayatını kaybetti. Terör tehlikesiyle mücadele ederken sevdiklerine ve ülkesine kalkan olmaktan korkmadı. Ailesine, yakınlarına ve dostlarına en derin başsağlığı dileklerimi iletiyorum."

Dağıstan Özerk Cumhuriyeti Başkanı Melikov, silahlı saldırılar nedeniyle yerel yöneticileri suçladı

Rusya'ya bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti Başkanı Sergey Melikov, Dağıstan Meclisinde yaptığı konuşmada, Mahaçkale ve Derbent kentlerinde pazar günü düzenlenen silahlı saldırılara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Dağıstan'da aşırılıkçı ve terör saldırılarının biçim ve yöntemlerinin son yıllarda değiştiğini söyleyen Melikov, bunun yeni yaklaşımlar gerektirdiğini belirtti.

Melikov, saldırganların arasında Dağıstan'ın Sergokalinsky bölgesinin yöneticisi Magomed Omarov'un akrabalarının bulunduğuna dikkati çekerek, "Çocuklarını eğitemeyen biri nasıl yönetici olabilir? Bu saldırgan grupta bulunanların hepsi zengin ailelerden. Bu sebeple meclis üyeleri dahil yönetici pozisyonunda bulunan herkesin soruşturulması yönünde talimat verdim. Uyuyan çete hücrelerinde faaliyet gösteren başka yöneticiler de olabilir." dedi.

Olay

Rusya İçişleri Bakanlığı, Mahaçkale ve Derbent şehirlerinde hafta sonu kimliği belirsiz silahlı kişilerin saldırı düzenlediklerini bildirmişti.

Bir polis noktası, sinagog ve iki kilisenin hedef alındığı saldırılarda 16'sı polis ve 5'i sivil 21 kişinin yaşamını yitirdiği, 5 saldırganın öldürüldüğü açıklanmıştı.

Rus basınına yansıyan bazı haberlerde, saldırganlardan iki kişinin Dağıstan’ın Sergokalinsky bölgesinin yöneticisi Magomed Omarov’un oğlu olduğu ve öldürüldüğü iddia edilmişti. Saldırının ardından gözaltına alınan Omarov’un görevinden alındığı belirtildi.


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın