Dolar
32.34
Euro
35.07
Altın
2,155.54
ETH/USDT
3,224.60
BTC/USDT
63,287.00
BIST 100
8,854.25
Dünya

Senegal'de 'çocuklar büyü için kaçırılıyor' iddiası

Senegal'de son günlerde bazı çocukların ortadan kaybolması ve Nijerya asıllı büyücü bir kadının bir kız çocuğunu kaçırmak isterken yakalanması, "çocukların büyü" için kaçırıldığı" iddialarının ortaya atılmasına neden oldu.

Alaattin Doğru, Mouhamed Gueye  | 23.03.2018 - Güncelleme : 23.03.2018
Senegal'de 'çocuklar büyü için kaçırılıyor' iddiası

Dakar

DAKAR - Alaattin Doğru,Mouhamed Gueye

Senegal basınında yer alan haberlerde, son dönemde ortadan kaybolan çocukların, büyü seanslarında kullanılmak üzere alıkonulduğu ve seçimlerde galip gelmek isteyen bazı kötü niyetli politikacılara "Zafer büyüsü" yapılması için çocukların kurban seçildiği iddia ediliyor.

Ülkede kaçırılan çocukların bir bölümünün, "vudu" olarak bilinen büyü seanslarında kullanıldığı ileri sürülen haberlerde, bazı çocukların "satanist" ve "masonik" benzeri yapıların ayin ve büyü ritüellerinde kurban edildiği ileri sürüldü.

İddiaya göre, Senegal'de seçimlerin yaklaştığı dönemlerde siyasiler, büyücülerle irtibata geçerek kendilerine "Zafer büyüsü" yapılmasını istiyor. Büyücüler de siyasilerden, seçimi kazanmalarının şartı olarak "üzerlerine masum kanı akıtılmasını" ya da "çocuk kurban edilmesini" talep ediyor. Bunun üzerine, çocuklar kaçırılarak ya öldürülüyor ya da söz konusu politikacılara para karşılığında satılıyor.

Senegal'de ocak 2019'da devlet başkanlığı seçimi yapılacak.

13 çocuk büyü için kaçırıldı

Haberlere göre Senegal'de şubattan beri 13 çocuk büyü için kaçırıldı.

Kaçırılan çocuklardan 2 yaşındaki Serigne Fallou Diop, kaybolduktan 5 gün sonra Touba kentinde ölü olarak bulunmuştu. Geçen hafta 10 yaşında Gineli bir çocuk Dakar'da plakasız bir araçla kaçırılmış, kente 70 kilometre mesafedeki Thies kentinde de bir adam 6 çocuğu kaçırmak üzereyken güvenlik güçleri tarafından durdurulmuştu.

Dün de Nijerya asıllı büyücü bir kadın tarafından kaçırılmak istenen kız çocuğu başkentteki bazı kişilerin fark etmesiyle kurtarılmıştı.

Birleşmiş Miletler (BM) Çocuklara Yardım Fonunun (UNICEF) verilerine göre, dünya genelinde her yıl 1 milyondan fazla çocuk, istismarcılar, kaçakçılar ve suç çetelerinin eline düşüyor. Bunların pek çoğu da bulunamıyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın