Dolar
33.92
Euro
37.83
Altın
2,484.62
ETH/USDT
2,599.60
BTC/USDT
60,384.00
BIST 100
9,921.40
Dünya

"Siyonistler sizi yıldırmasın" mesajı paylaşan Mısırlı komedyen Youssef'un X hesabına ulaşılamıyor

"Siyonistler sizi yıldırmasın" mesajı paylaşan Mısırlı komedyen Bassem Youssef'un 11,7 milyon takipçisi bulunan sosyal medya platformu X hesabına ulaşılamıyor.

Dilara Karataş, Aynur Şeyma Asan  | 20.08.2024 - Güncelleme : 20.08.2024
"Siyonistler sizi yıldırmasın" mesajı paylaşan Mısırlı komedyen Youssef'un X hesabına ulaşılamıyor

İstanbul

Sosyal medya kullanıcıları, bu paylaşımı nedeniyle Youssef'un hesabının askıya alındığını iddia ediyor.

Mısırlı komedyen Youssef, 7 Ekim sonrası katıldığı yayınlar ile sosyal medyada Filistin'e verdiği destek mesajları ve İsrail'in saldırılarına tepkileriyle gündeme geliyordu.

"Yakınlarımla ilgili güvenlik meseleleri azaldığında geri dönmeyi düşünebilirim"

Youssef, Instagram'dan yaptığı açıklamada, X hesabına ne zaman geri döneceğini bilmediğini belirterek konuyla ilgili açıklama yapmak istemediğini bildirdi.

Hesabının X tarafından kapatılmadığını kaydeden Youssef, "Yakınlarımla ilgili güvenlik meseleleri azaldığında geri dönmeyi düşünebilirim." ifadesini kullandı.

Youssef, bu konuyla medyadan uzak kalarak ilgilenmek istediğini ve paylaşımlarına diğer sosyal medya platformlarından devam edeceğini kaydetti.

Mısırlı komedyen Youssef, ayrıca hesabının kapanmasına ilişkin paylaşım yapan İsrail hükümetinin X gönderisine "Daha ne kadar kırılgan olabilirsiniz?" eleştirisinde bulundu.

Yorumuyla Gazzelilerin sesi oldu

İsrail'in Gazze işgaliyle ilgili ünlü İngiliz gazeteci Piers Morgan'ın "Sansürsüz" adlı tartışma programına konuk olan Mısır asıllı komedyenin, İsrail'in Gazze halkına ve genel olarak Filistinlilere yönelik şiddet politikasını esprili dille eleştirmesi büyük ilgi toplamıştı.

Youssef'un sanal ortamda katıldığı program milyonlarca izleyiciye ulaşınca Piers Morgan, Mısır asıllı komedyenle ikinci kez, yüz yüze bir program daha çekti. Eşi de Gazzeli olan Youssef'un İsrail ile ilgili eleştirileri büyük ses getirmişti.

Gazze ile ilgili sosyal medyada en çok paylaşılan isimlerden biri haline gelen Youssef, Anadolu Ajansına yaptığı açıklamada, "Videolarım çok izlendi ama bu alanda benden daha çok çalışan birçok insan var. Söylediklerim halkta yankı buldu. Neden ve nasıl bilmiyorum ama söylemem gerekenleri söylediğim için mutluyum. Geri dönüşler ve övgüler için çok memnun oldum. Ben sadece görüşümü söyledim." ifadelerini kullanmıştı.

Youssef, komedinin, düşünce özgürlüğünü kullanmak için en iyi yöntemlerden olduğunu belirterek, "Bir ülkede yaşamaktan hoşlanabilirsiniz ama o ülkenin siyaseti hoşunuza gitmiyordur. Ben de yapabildiğim kadarıyla hoşlanmadığım şeyleri dile getirmeye çalışıyorum." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın