Dolar
32.37
Euro
34.97
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,555.90
BTC/USDT
70,740.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

SMDK, Halep'teki pazar yeri saldırısından Rusya'yı sorumlu tuttu

Suriyeli muhaliflerin çatı kuruluşu SMDK, Halep'in batısındaki Etarib ilçesinde pazar yerine gerçekleştirilen hava saldırısından Rusya'yı sorumlu tutarak, saldırıyı kınadı.

14.11.2017 - Güncelleme : 14.11.2017
SMDK, Halep'teki pazar yeri saldırısından Rusya'yı sorumlu tuttu

ANKARA

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), Halep ilinin batısındaki Etarib ilçesinde pazar yerine gerçekleştirilen hava saldırısını kınadı.

Muhaliflerin çatı kuruluşu SMDK, Etarib'e dün akşam üstü yapılan hava saldırısını kınayan yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "SMDK, işgalci Rus uçaklarının Etarib'de bir pazar yerine düzenlediği saldırıyı şiddetle kınıyor." ifadelerine yer verildi.

SMDK açıklamasında, "katliam" olarak nitelendirilen saldırıya ilişkin şu değerlendirme yapıldı:

"Ruslar gündüz saatlerinde hiçbir askeri grubun olmadığı, sivil bir konseyin ve yerel bir polis teşkilatının kontrolünde sivillerin yoğun olduğu pazarı bombalıyor. SMDK, Rusya'yı, Suriye'ye askeri müdahalesinin ardından, ülkede işlediği savaş suçlarından sorumlu tutuyor. Ayrıca Esed rejiminin suçlarından, katliamlarından ve kimyasal silah kullanımından onları sorumlu görüyoruz."

SMDK, BM'yi saldırıyı kınamaya ve sivillerin korunması için adım atmaya davet etti.

Halep ilinin batısındaki Etarib'de pazar yerine dün akşam saatlerinde düzenlenen 3 hava saldırısında en az 53 kişi yaşamını yitirmiş, 60'dan fazla kişi yaralanmıştı.

Muhabir: Adham Kako

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın