CENEVRE
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) sözcüsü Tarik Jasarevic, Suriye'deki ilaç fabrikalarının yüzde 90'ının, hükümet güçleriyle Suriyeli muhalifler arasındaki çatışmaların şiddetlendiği Halep, Humus ve Şam'da bulunduğuna dikkati çekerek, bu durumun ülkede ilaç sıkıntısına yol açtığını söyledi.
Jasarevic, ''Bu fabrikaların çoğunun, süregelen çatışmalar ve yüksek yakıt masrafları nedeniyle kapanmış durumda olması Suriye'de kritik düzeyde ilaç sıkıntısına yol açıyor'' diye konuştu.
İlaç sıkıntısının yanı sıra en çok ihtiyaç duyulan bölgelerde görev yapan sağlık tesislerinin de çatışmalar yüzünden kapandığını belirten Jasarevic, Suriye Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı rakamlara göre son haftalarda 200 ambulansın çalındığını veya çatışmalarda tahrip olduğunu kaydetti.