Dolar
32.33
Euro
35.07
Altın
2,219.81
ETH/USDT
3,554.50
BTC/USDT
70,662.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Suriye'de rejim karşıtı gösteriler yeniden başladı

Suriye'de muhalifler çeşitli kentlerde cuma namazından sonra ''Devrim devam ediyor'' sloganıyla rejim ve Rusya karşıtı gösteriler düzenledi.

Halit Süleyman, Ersen Akyıldız  | 04.03.2016 - Güncelleme : 04.03.2016
Suriye'de rejim karşıtı gösteriler yeniden başladı

Şam

ŞAM

Suriye'de muhaliflerin çeşitli kentlerde cuma namazından sonra ''Devrim devam ediyor'' sloganıyla rejim ve Rusya karşıtı gösteriler düzenlediği bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, cuma namazının ardından bir araya gelen göstericiler, rejimin düşmesini ve yabancı silahlı güçlerin ülkeden çıkartılmasını istedi.

Halep, başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesi, İdlib, Hama, Humus ve Dera’da muhaliflerin denetimindeki bölgelerde düzenlenen gösterilerde eylemciler, ''Halk rejimin düşmesini istiyor”, “1916 Sykes-Picot, 2016 Kerry-Lavrov”, “Halk özgürlük istiyor”, “Suriye'nin askeri müdahalelerle parçalanmasına hayır'' yazılı dövizler taşıdı.

Başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki Duma ilçesinde düzenlenen gösterilere katılanlardan Yusuf Ebu Şeref, Suriye'de devrimin ruhunu tekrar canlandırmak için gösterilere yeniden başladıklarını söyledi.

Ülkede gösterilerin yeniden düzenlenmesi için kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki anlaşmanın kendileri için iyi bir fırsat olduğunu belirten Şeref, ''Halk devrimden vazgeçmiş değil, halk rejimin düşmesini ve yabancı milislerin ülkeyi terk etmesini istiyor. Rusya da iç işlerimize müdahale etmesin'' dedi.

Muhabir: Halit Süleyman, Ersen Akyıldız

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın