BİRLEŞMİŞ MİLLETLER
BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, ABD, Arap ve Avrupa ülkelerinin, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'e istifa etmesi yönünde yaptıkları çağrıları Suriye'nin içişlerine karışmak olarak niteleyerek şiddetle eleştiren Muallim, ABD, Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye gibi ülkeleri Suriyeli muhaliflerin "terörizmine" destek vermekle suçladı.
Konuşmasında Suriyeli muhalifleri "Suriyelilerin akan kanının durdurulması için birlikte çalışmaya" davet eden Muallim, Suriyeliler tarafından yönetilen diyaloğun "daha çoğulcu ve demokratik bir ülke" yaratacağını söyledi.
Suriyeli muhaliflerin tepkisi
Muallim'in BM Genel Kurulu'ndan yaptığı konuşmanın ardından bir bildiri yayımlayan Suriyeli muhalifler, Muallim'in konuşmasında yaptığı diyalog çağrısını, samimi olmaktan uzak, "klasik bir rejim propagandası" olarak niteleyerek reddetti.