Dolar
32.38
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,547.50
BTC/USDT
70,589.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Suudi Arabistan, İspanya'dan savaş gemisi alacak

Suudi Arabistan Velihat Prensi Bin Selman'ın İspanya ziyaretinde, değeri 2 milyar avroyu bulan 5 küçük savaş gemisinin Suudi Arabistan'a satılması konusunda mutabakat beyannamesi imzalandı.

12.04.2018 - Güncelleme : 13.04.2018
Suudi Arabistan, İspanya'dan savaş gemisi alacak Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman (solda), resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği İspanya'nın başkenti Madrid'de İspanya Savunma Bakanı Maria Dolores (sağda) ile bir araya geldi.

MADRİD

Suudi Arabistan Velihat Prensi Muhammed Bin Selman'ın İspanya ziyaretinde 5 savaş gemisin alınmasını içeren bir mutabakat beyannamesinin imzalandığı bildirildi.

Bin Selman, Fransa’nın ardından İspanya’yı ziyaret etti. İlk olarak Kral Felipe tarafından kabul edilen Bin Selman, daha sonra heyeti ile Başbakan Mariano Rajoy ve Savunma Bakanı Maria Dolores Cospedal ile basına kapalı görüşme gerçekleştirdi.

İspanya Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, ziyarette savunma alanında mutabakat beyannamesinin yanı sıra hava taşımacılığı, kültür, bilim, istihdam gibi değişik alanlarda anlaşmalar imzalandığı kaydedildi.

Resmi haber ajansı EFE'ye göre, heyetler arası toplantıya Suudi Arabistan'a değeri 2 milyar avroyu bulan 5 Avante 2200 tipi savaş gemisi satmak ve bu ülkede bir donanma üssü inşa etmek isteyen Navantia şirketinin Esteban Garcia Vilasanchez de katıldı.

Haberde, savaş gemilerinin inşasının Cadiz kentinde yapılacağı, aynı zamanda anlaşmanın Suudi donanmasının eğitilmesini de içerdiği belirtildi.

İspanya şirketleri, Bin Selman'ın açıkladığı "2030 vizyonu" kapsamındaki projelerle de ilgileniyor.

İnsan hakları kuruluşları ise Madrid’den, Yemen’e yönelik saldırıda kullanılabilecek savaş gemilerinin satılmamasını istedi.

Bin Selman, İspanya’dan önce Mısır, ABD ve İngiltere’yi ziyaret etmişti.

Muhabir: Hasan Esen

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.