Dolar
32.95
Euro
35.80
Altın
2,387.18
ETH/USDT
3,280.10
BTC/USDT
68,780.00
BIST 100
10,891.42
Dünya, arşiv, arşiv

Tartışılan köprüye AB'den para yardımı

AB, Bosna Hersek ve Hırvatistan arasında soruna neden olan Pelyeşats Köprü Projesi için 200 bin avro verdi.

18.09.2012 - Güncelleme : 18.09.2012
Tartışılan köprüye AB'den para yardımı

SARAYBOSNA - Faruk Vele

Hırvatistan Dışişleri ve Avrupa Birliği Bakanı Vesna Pusiç, Avrupa Birliği'nin Pelyeşats köprüsünün yapımıyla ilgili ön çalışmalarda kullanılmak üzere 200 bin avro bağışladığını açıkladı.
Köprünün yapımındaki asıl amacın, ülkenin iki ayrı parça halindeki topraklarını birleştirmek olduğunu söyleyen Pusiç, "Bu aynı zamanda AB'nin de amacı. Hırvatistan'ın toprakları AB üyeliğimizden sonra aynı zamanda AB'nin de toprağı olacak" dedi.
Bosna Hersek'le Hırvatistan arasındaki sınır anlaşmazlığına da değinen Pusiç, "Tucman ve İzzetbegoviç arasında imzalanan, Büyük ve Küçük Şkoly adacıklarının ve ayrıca Klek Yarımadası'nın burnunun Bosna Hersek'e verilmesini içeren anlaşmanın mecliste onaylanması 200 bin avroluk yardımı almamızın doğrudan koşulu değil. Bu anlaşmanın onayı, bizim siyasi ve teknik açıdan iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmeye hazır olduğumuzu göstermemiz açısından önemli" diye konuştu.
Bosna Hersek Ulaşım ve İletişim Bakan Yardımcısı İzet Bayrambaşiç, AB'nin fizibilite çalışmaları için 200 bin avroluk bütçe ayırmasının köprünün yapılabileceği anlamına gelmediğini vurguladı.
Bayrambaşiç, bu konuda en önemli hususun sınır düzenlemelerini içeren Tucman-İzzetbegoviç Anlaşması'nın mecliste kabul edilmesi olduğunu belirtti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın