Dolar
32.95
Euro
35.80
Altın
2,387.18
ETH/USDT
3,280.40
BTC/USDT
68,729.00
BIST 100
10,891.42
Dünya, arşiv, arşiv

Türk doktorlar Somali'de şifa dağıtıyor

Sağlık Bakanlığı'nın Mogadişu'daki ağır iklim koşullarına dayanıklı çadırlardan oluşan Sahra Hastanesi'nde günde ortalama 600 hastaya sağlık hizmet sunuluyor.

14.11.2012 - Güncelleme : 14.11.2012
Türk doktorlar Somali'de şifa dağıtıyor

MOGADİŞU 

Somalili hastalar, Mogadişu'nun ücretsiz hizmet veren tek hastanesinde, Türk doktorlara muayene olabilmek için kilometrelerce uzaktan geliyor. 

Kentin en modern ameliyathanesine sahip olan hastanede, ayda yaklaşık 300 hastaya lokal ve genel anestezi altında ameliyat yapılıyor.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Ömer Tuna, Sağlık Bakanlığı'nın yaklaşık 1.5 yıldır hizmet veren Mogadişu'daki Sahra Hastanesi'nde, 10. grup sağlık ekibi olarak yaklaşık 1.5 ay görev yaptıklarını söyledi.

Ekiplerinde 4 doktor ve 12 yardımcı sağlık personeli bulunduğunu ifade eden Tuna, şunları anlattı:
''Mogadişu'da insanlar çok kötü şartlarda yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Hem barınma hem de beslenme sıkıntısı var ama en önemlisi sağlık problemleri var. Burada Somali'nin yerel hastanelerini de görme imkanımız oldu, çok kötü şartlardalar ve ücretli hizmet veriyorlar. Bizim burada verdiğimiz hizmet tabi ki yerel hastanelere göre daha kaliteli. Hastalar buraya geldiklerinde muayene oluyorlar, ilaçlarını ücretsiz alıyorlar, gerekiyorsa ameliyatlarını yapıyoruz. Dolayısıyla iyi bir hizmet sunduğumuzu düşünüyorum. Hastalar memnuniyetlerini de ifade ediyorlar. İnsanlar bu nedenle hastanemize rağbet ediyor, 140 kilometre uzaklıktan muayene olmaya gelen hastalar var. Günlük ortalama 600 hasta muayene ediyoruz, 8-10 civarında ameliyat yapıyoruz.''

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın