Dolar
32.67
Euro
35.06
Altın
2,327.74
ETH/USDT
3,467.00
BTC/USDT
63,164.00
BIST 100
10,343.31
Dünya

Türkiye’deki İranlılar sandık başında

Türkiye’de yaşayan İranlılar, 14. Dönem Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için oy kullandı.

Ekip  | 28.06.2024 - Güncelleme : 28.06.2024
Türkiye’deki İranlılar sandık başında	Fotoğraf: Enes Sansar/AA

Ankara

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin 19 Mayıs'ta helikopter kazası sonucu hayatını kaybetmesi sonucu bir yıl öne alınan Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için Bank Mellat İzmir Şubesinde sandık kuruldu.

Saat 08.00'de oy kullanma işleminin başlamasıyla sandık başına gelen İranlılar, işlemlerin ardından 14. Dönem Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için oylarını kullandı.

Sandıkta görevli Mehdi Caferi, oy kullanma işleminin saat 18.00'e kadar devam edeceğini belirterek, özellikle sabah saatlerinde çok sayıda kişinin oy kullanmaya geldiğini ifade etti.

Sonuçların hayırlı olmasını dileyen Caferi, çalışmaların sorunsuz şekilde sürdüğünü dile getirdi.

Trabzon'da bulunan İranlılar, Trabzon Başkonsolosluğunda sandık başına gitti.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin 19 Mayıs'ta helikopter kazasında hayatını kaybetmesi sonucu bir yıl öne alınan Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için Başkonsoloslukta sandık kuruldu.

İranlılar, burada işlemlerin ardından 14. Dönem Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için oy kullanmaya başladı.

Başkonsolos Naser Mohebati, AA muhabirine, Trabzon'daki İranlıların 18.00'e kadar oy kullanabileceğini, yoğunluk olması halinde sürenin uzatılabileceğini söyledi.

Seçime katılımın fazla olduğunu, yaklaşık 100 kişinin oy kullandığını belirten Mohebati, 18 yaşını doldurmuş İranlıların pasaport ya da kimlikleriyle gelip oy kullanabileceklerini kaydetti.

Oyunu kullanan Mıne Zolnorian ise "Tatil için gelmiştik, İran'ı yalnız bırakmadık. Vatandaşlık görevimizi yaptık." dedi.

Trabzon'da yaşayan Masoumeh Mansori de "İran Başkonsolosluğu Trabzon'da güzel bir alan açtı bizim için. Her vatandaşın görevi olduğu için biz oy kullanmak zorundayız. Hayırlı olsun." diye konuştu.

Erzurum ve Antalya'daki İranlılar 14. Dönem Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için oy kullanıyor

Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için İran'ın Erzurum Başkonsolosluğunda sandık kuruldu.

İranlılar, burada işlemlerin ardından 14. Dönem Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için oy kullanıyor.

Başkonsolos Mohammed Ebrahimi, AA muhabirine, Türkiye'de oy verme işlemlerinin Ankara'nın yanı sıra İstanbul, Trabzon, Erzurum, İzmir, Antalya ve Van'da gerçekleştirildiğini söyledi.

Yoğun katılım olduğunu dile getiren Ebrahimi, "Şu ana kadar seçimler güzel bir şekilde devam etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti'ne aldıkları güvenlik tedbirlerinden dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Türkiye'de yaşayan ve oy verme işlemi için Başkonsolosluğa gelen Maryam Mohammadian ise oy veren İranlılara teşekkür ederek, "Oy kullanmayı hem milli görev olarak hem de dini görev olarak görüyorum. Bugün biz de gelerek milli ve dini görevimizi yerine getirdik." diye konuştu.

Nazila Tosoujiyan da Türk halkına teşekkür ederek, seçimin hayırlı olmasını temenni etti.

Antalya

İran'daki 14. Dönem Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için Antalya'da da Muratpaşa ilçesindeki bir otelde sandık kuruldu.

Pasaport ve kimliklerini ibraz ederek oylarını kullanan İran vatandaşlarının seçime olan ilgisinin yoğun olmadığı görüldü.

Oy kullananlardan Leila Sotoudeh, AA muhabirine, vatandaşlık görevini yerine getirdiğini belirterek, seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın