Dolar
32.32
Euro
34.92
Altın
2,206.34
ETH/USDT
3,575.40
BTC/USDT
70,939.00
BIST 100
9,058.43
Dünya

Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğuna terör saldırısı planı

Hollanda Güvenlik ve İstihbarat Dairesi, DEAŞ'lı bir terör sanığının, başka kişilerle Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğuna saldırı düzenlemeyi konuştuğunu tespit etti.

17.05.2017 - Güncelleme : 18.05.2017
Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğuna terör saldırısı planı

LAHEY

Hollanda'da bir terör sanığının, geçen yıl aralık ayında gözaltına alınmadan önce başka kişilerle Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğuna terör saldırısı yapmayı planladığı kaydedildi.

Yerel basının Hollanda Güvenlik ve İstihbarat Dairesine (AIVD) dayandığı habere göre, 31 yaşındaki Jaouad A. gözaltı öncesi bir süre polis tarafından takip edildi ve yaptığı konuşmalar dinlendi.

Bu takip sırasıda DEAŞ'la bağlantılı olduğu belirlenen terör sanığının, kimlikleri tespit edilemeyen başka kişilerle ekim ayında Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğuna terör saldırısı yapılmasını konuştuğu tespit edildi.

Hollanda basını, konuşmanın telefon dinlemesinden ziyade ortam dinlemesiyle kaydedilmiş olabileceğini yazdı.

Evinde terör örgütü DEAŞ'ı simgeleyen bez parçası, kalaşnikof, çeşitli mühimmatlar ile el konulan bilgisayarında nasıl bomba yapıldığını gösteren bir kılavuz bulunduğu açıklanan Jaouad A. mahkemeye çıktı. 

Jaouad A'nın avukatı, saldırıya ilişkin konuşmaların tam olarak anlaşılmadığını, içeriğin de net olmadığını ileri sürdü. Sanık ile ilgili kararın 3 ay sonra verilmesi bekleniyor.

Muhabir: Abdullah Aşıran













Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın