Dolar
33.57
Euro
36.66
Altın
2,460.14
ETH/USDT
2,632.50
BTC/USDT
58,817.00
BIST 100
9,808.77
Dünya

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Ateş kuşları, komşumuzdaki alevleri söndürmek için göklerde

Türkiye'nin yangınla mücadele eden Yunanistan'a destek amacıyla gönderdiği iki yangın söndürme uçağı ve bir helikopter, Atina Elefterios Venizelos Uluslararası Havalimanı'na inerek göreve başladı.

Büşranur Koca, Mehmet Can Toptaş  | 13.08.2024 - Güncelleme : 13.08.2024
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Ateş kuşları, komşumuzdaki alevleri söndürmek için göklerde

Ankara

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, yangınla mücadele eden Yunanistan'a destek amacıyla Türkiye tarafından gönderilen iki yangın söndürme uçağı ve bir helikopter, başkentteki Atina Elefterios Venizelos Uluslararası Havalimanı'na ulaştı.

Yumaklı: Ateş kuşları, komşumuzdaki alevleri söndürmek için göklerde

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da yangına ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

"Ateş kuşları"nın bu ülkedeki alevleri söndürmek için göklerde yerlerini aldıklarını ifade eden Bakan Yumaklı, şunları kaydetti:

"Yunanistan'da devam eden orman yangınına müdahale amacıyla 2 uçak ve 1 helikopterimiz sabah saatlerinde havalandı. 'Ormanlar dünyanın ortak mirasıdır' düsturuyla görev yapan mesai arkadaşlarımıza kolaylıklar diliyorum. Bu vesileyle komşumuz Yunanistan'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

Süreç

Türkiye, başkent Atina yakınlarındaki Varnava'da başlayan ve şiddetli rüzgar nedeniyle Attiki'nin çeşitli bölgelerine yayılan yangın dolayısıyla Yunanistan'a yardım teklifinde bulunmuştu.

Diplomatik kaynaklara göre, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde Türkiye'nin Yunanistan'a yardıma hazır olduğu mesajını Atina yönetimine iletmişti.

Yunan tarafı da teklifi değerlendireceklerini, gerekmesi halinde Türkiye'den destek isteyeceklerini belirtmişti.

Kaynaklar, Türkiye'de halihazırda devam eden büyük bir yangın bulunmamasının, Yunanistan'a yardım teklifi yapılabilmesine imkan sağladığına işaret etmişti.

Türkiye'nin yangınla mücadele eden Yunanistan'a destek amacıyla iki yangın söndürme uçağı ve bir helikopter gönderilmesi için çalışmaları başlattığı bildirilmişti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın