Dolar
32.37
Euro
34.97
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,569.90
BTC/USDT
70,419.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Ukrayna'da 1 milyon çocuk insani yardıma muhtaç

UNICEF, ülkenin doğusunda 1 milyon çocuğun acil insani yardıma ihtiyaç duyduğunu açıkladı.

17.02.2017 - Güncelleme : 17.02.2017
Ukrayna'da 1 milyon çocuk insani yardıma muhtaç

CENEVRE

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Ukrayna'nın doğusunda 1 milyon çocuğun acil insani yardıma ihtiyaç duyduğunu bildirdi.

UNICEF Sözcüsü Christophe Boulierac, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında, çatışmaların devam ettiği ülkenin doğusunda 1,7 milyon insanın yerinden edildiğini, birçok ailenin geçim kaynaklarını kaybettiğini ve bölgede düzenin bozulduğunu belirtti.

Bölgede Rusya yanlısı ayrılıkçılar ile hükümet güçleri arasındaki çatışmalar sonucu 740 okulun zarar gördüğünü veya harap olduğunu anlatan Sözcü Boulierac, tarafları Belarus'un başkenti Minsk'te imzalanan ateşkes anlaşmasına uymaya davet etti.

Rusya yanlısı ayrılıkçılar ile hükümet güçlerini ayıran temas hattının her iki yakasında bulunan 200 bin çocuğun durumunu ise "daha vahim" olarak niteleyen Boulierac, ateşkes ihlallerinin çocukların fiziksel ve psikolojik durumlarını tehlikeye attığının altını çizdi.

Boulierac, ülkenin doğusunda geçen yıldan bu yana acil insani yardıma ihtiyaç duyan çocuk sayısının 420 bin artarak 1 milyona ulaştığına dikkat çekti. 

Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesinde 2014'ten beri Ukrayna ordusu ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında aralıklarla çatışmalar yaşanıyor.

Birleşmiş Milletler, Donbas’ta çatışmaların başlamasından bu yana yaklaşık 10 bin kişinin öldüğünü, 23 bin kişinin yaralandığı açıklamıştı.

Belarus'un başkenti Minsk'te yapılan Üçlü Temas Grubu toplantısında, Ukrayna'nın doğusunda 24 Aralık gece yarısından başlamak üzere ateşkes sağlanmıştı.

Muhabir: Bayram Altuğ


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.