Dolar
32.35
Euro
34.91
Altın
2,219.67
ETH/USDT
3,555.60
BTC/USDT
70,795.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Ukrayna'dan Rusya'ya 'Savçenko' tepkisi

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, ölüm orucunda sağlık durumu kötüye giden Savçenko'ya yönelik tutumu nedeniyle Rusya'yı protesto etti.

10.04.2016 - Güncelleme : 10.04.2016
Ukrayna'dan Rusya'ya 'Savçenko' tepkisi

KİEV

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rus mahkemesinde yargılanırken ölüm orucuna başlayan ve sağlık durumu kötüye giden Ukraynalı pilot ve milletvekili Nadejda Savçenko’ya yönelik tutumundan dolayı Rusya’ya sert tepki gösterdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Savçenko’nun sağlık durumunun kötüye gitmesinden derin endişe duyulduğu belirtildi. Açıklamada, "Defalarca başvuru yapılmasına rağmen bunu görmezden gelerek Ukraynalı doktorları ve konsolosluk görevlilerini Savçenko’nun yanına bırakmayan Rus yönetimini kararlı bir şekilde protesto ediyoruz" ifadesi kullanıldı.

Savçenko’nun susuz açlık grevine başlamasından bu yana 4 günün geride kaldığı hatırlatılan açıklamada, Rus makamlarının uluslararası toplumu Savçenko’nun sağlığı konusunda yanılttığı iddia edildi.

Rus yönetimine, Savçenko'nun Ukraynalı doktorlar tarafından muayene edilmesi, konsolosluk görevlileri ile görüştürmesi ve Ukrayna’ya geri gönderilmesi çağrısı yapılan açıklamada, Rusya'nın Savçenko’nun sağlığından ve hayatından doğrudan sorumlu olduğu vurgulandı.

Muhabir: Ali Cura

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın