NEW YORK
ABD'de, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) tarafından bu yıl 31'incisi düzenlenen New York Türk Günü Festivali'ne katılmak üzere Genelkurmay Mehter takımı, Wall Street'in sembolü olan meşhur Boğa meydanındaki bayrak çekme töreninde mini bir konser verdi.
Wall Street'ten Mehmetçiğe selam
Geleneksel bayrak çekme töreninde Mehmetçikler ve şehitler de unutulmazken terörün her türlüsü lanetlendi. Amerika Giresunlular Derneği Başkanı Cevdet Özdemir, bu yılki bayrak törenini Türkiye'nin Güneydoğu sınırında nöbet tutan ve Bingöl Suveren karakolu, Bingöl Bilice karakolu, Hakkari Çaltıkara karakolu ile Şemdinli Kayalar sınır bölüğünde görev yapan Mehmetçiklere ithaf ettiklerini söyledi.
Öte yandan New York eyaletinin Brooklyn şehrinde eğitim veren Amity School'dan siyahi bir öğrencinin okuduğu Türkçe şiir dinleyicileri duygulandırdı.