Dünya

Yemen'deki çatışmalarda 12 kişi öldü

Yemen'in Taiz kentinde hükümet güçleri ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda 10 Husi ile 2 asker öldü, 5 asker yaralandı.

19.05.2017 - Güncelleme : 19.05.2017
Yemen'deki çatışmalarda 12 kişi öldü Fotoğraf: AA/Abdulnasser Alseddik

TAİZ

Yemen'in Taiz kentinde hükümet güçleriyle Husiler arasında çıkan çatışmalarda 12 kişinin öldüğü, El-Kedha bölgesinde de 3 köyün Husilerden kurtarıldığı bildirildi.

Taiz'deki hükümet sözcülerinden Abdurrahman Salih, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hükümet güçlerinin El-Katane, Dercaf ve Hub Er-Rai köyleri ile Kedha ile Cebel Habeşi ilçelerini bağlayan yolda kontrolü sağladığını, taraflar arasında çıkan çatışmalarda 10 Husi ile 2 askerin öldüğünü, 5 askerin yaralandığını söyledi.

Salih, çatışmalar sırasında Husilere ait 2 aracın, mayın patlaması sonucu da hükümet güçlerine ait zırhlı bir aracın kullanılamaz hale geldiğini aktardı.

Öte yandan, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri de bölgede Husilere ait bir mevziye hava saldırısı düzenledi.

Yıllardır siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de Husiler ve onlara destek veren eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları ile meşru hükümet güçleri arasındaki çatışmalar, ülke genelinde farklı bölgelerde devam ediyor. Husiler ile Salih yanlıları, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana'nın denetimini elinde bulunduruyor. 

Muhabir: Gülşen Topçu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın