Dolar
33.09
Euro
36.27
Altın
2,459.08
ETH/USDT
3,405.00
BTC/USDT
64,209.00
BIST 100
11,134.08
Dünya

Yunanistan'da son 24 saatte çıkan 48 orman yangınından 47'si kontrol altına alındı

Yunanistan'da son 24 saatte 48 noktada çıkan orman yangınlarından 47'sinin kontrol altına alındığı, bir yangınla ilgili çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Ayhan Mehmet, Derya Gülnaz Özcan  | 17.07.2024 - Güncelleme : 17.07.2024
Yunanistan'da son 24 saatte çıkan 48 orman yangınından 47'si kontrol altına alındı

Gümülcine

Yunanistan İtfaiye Teşkilatından yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte ülke genelinde 48 ormanlık alanda yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin havadan ve karadan müdahalesiyle bunlardan 47'si kontrol altına alındı.

Açıklamada, Kılkış (Kilkis) yakınlarındaki ormanlık alanda da yangın çıktığı bildirildi.

3 itfaiye eri yaralandı

Korint Körfezi yakınlarındaki Sofikos bölgesinde çıkan orman yangınında itfaiye ekiplerinden 3 kişi müdahale sırasında yaralandı. Yaralı itfaiyeciler hastanede tedavi altına alındı.

Yerel basının haberlerine göre, tedbir amaçlı kapatılan yollar arasında Kuzey Makedonya sınırındaki Evzoni Gümrüğü'ne giden yol da yer aldı.

İtfaiye Teşkilatı Basın Sözcüsü, yaptığı açıklamada, bölgede etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle Korint'te müdahalesi zor bir yangınla karşı karşıya olduklarını kaydetti.

Havadan ve karadan müdahale edilen yangının kontrol altına alınabilmesi için bölgeye takviye ekip gönderildi.

Atina yakınlarındaki Aharnes bölgesinde de ormanlık alanda yangın çıktı. Yerleşim alanına yakın çıkan yangına müdahale için itfaiye ekipleri havadan ve karadan müdahale başlattı.

Yunanistan İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanlığından dün yapılan açıklamada Attiki, Mora, Orta Yunanistan, Batı Trakya ve Kuzey Ege adaları için yangın riski "çok yüksek" olarak tanımlanmış ve bu bölgeler "Kategori 4" seviyesine yükseltilmişti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.