Dolar
33.99
Euro
37.71
Altın
2,497.31
ETH/USDT
2,229.00
BTC/USDT
53,870.00
BIST 100
9,771.16
Spor, Dünyadan Spor, Paris 2024

Golbol Kadın Milli Takımı, tarihi zaferi zulüm gören Filistin halkına da armağan etti

Golbol Kadın Milli Takımı Kaptanı Sevda Altunoluk, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda üst üste 3. kez şampiyon oldukları İsrail finaliyle ilgili, "İsrail karşısında finali Türkiye'yle birlikte Müslüman alemi için de oynadık." dedi.

Erkan Tiryaki  | 06.09.2024 - Güncelleme : 06.09.2024
Golbol Kadın Milli Takımı, tarihi zaferi zulüm gören Filistin halkına da armağan etti Fotoğraf: Erkan Tiryaki/AA

Paris

Paris 2024'te tarihi bir başarıya daha imza atan ve üst üste üçüncü kez altın madalya kazanan Golbol Kadın Milli Takımı'nın kaptanı Sevda Altunoluk, başantrenör Gültekin Karasu ve Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ayhan Yıldırım, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Finalde İsrail ile karşılaşmayı çok istediklerini aktaran Sevda, "Türk kanı akıyor bizde. İsrail karşısında finali Türkiye'yle birlikte Müslüman alemi için de oynadık. Kolumuz da bacağımız da kopsa vatan ve bayrağımız için varımızı yoğumuzu ortaya koyarız. Üçüncü altın madalyamız. Bu başarı istek, azim, hırs ve vatan sevgisiyle geldi. Bir Türk'ün istediği zaman yapamayacağı hiçbir şey yok. Türk kadınının gücünü tekrar göstermek istedik ve tarih, Türk kadınını bir kez daha yazacak. Bize de altın madalya yakışır ve başardık." ifadelerini kullandı.

Turnuvayı 21 golle gol kraliçesi olarak tamamlayan, bunu Rio 2016 ve Tokyo 2020'den sonra Paris 2024'te de başaran Sevda, "Çok mutluyum. Üçüncü kez bu tarihi yazarken bu ünvanı da elde etmek büyük gurur. Takımıma katkı vermek mutlu ediyor beni. Bende emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak'ın, eski bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun bizlerde emeği çok büyük. Karşılığını yine altın madalya alarak verdiğimizi düşünüyorum." diye konuştu.

Ayhan Yıldırım: Finalde karşımızda İsrail'i görmek istiyorduk ve duamız kabul oldu

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ayhan Yıldırım, şampiyonluğu Türkiye'nin yanı sıra Filistin için de kazandıklarını dile getirdi.

Avrupa Şampiyonası'nda da finalde İsrail'i yenerek şampiyon olduklarını hatırlatan Ayhan Yıldırım, "O zaman da o şampiyonluğu Filistin halkına armağan etmiştik. Paralimpik Oyunları'nda finalde karşımızda İsrail'i görmek istiyorduk ve duamız kabul oldu. Kızlarımız Türkiye'nin yanı sıra bütün Filistin halkı için de oynadı ve yine kazandı. Bu kızlar vatanları için canlarını bile verir. Böyle büyük bir mücadele örneği gösteriyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Golbol Kadın Milli Takımı Başantrenörü Gültekin Karasu ise "Uzun soluklu bir dönemdi. Tokyo'dan beri aralıksız çalıştık. Bu tarihi başarıyı sadece sahadaki ekiple değil, arkamızda büyük bir orduyla kazandık. Büyük bir gurur duyuyoruz." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.