Dolar
38.45
Euro
43.65
Altın
3,283.63
ETH/USDT
1,802.80
BTC/USDT
94,446.00
BIST 100
9,432.55
Ekonomi, arşiv

Çiftçiye mazot, gübre ve analiz desteği

Çiftçilere dekar başına mazot, gübre ve toprak analizi destekleme ödemesi yapılacak. Toprak analizi desteği dekar başına 2,5 lira olacak.

14.05.2013 - Güncelleme : 14.05.2013
Çiftçiye mazot, gübre ve analiz desteği

ANKARA

Çiftçilere dekar başına mazot, gübre ve toprak analizi destekleme ödemesi yapılacak ve toprak analizi desteği dekar başına 2,5 lira olacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının "Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) Dahil Olan Çiftçilere Mazot, Gübre ve Toprak Analizi Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ" Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. 

Buna göre, çiftçilere, yıl içerisinde işledikleri ÇKS'de kayıtlı tarım arazisi büyüklüğü dikkate alınarak mazot, gübre ve toprak analizi destekleme ödemesi yapılacak. Toprak analizi desteği dekar başına 2,5 lira olacak.

Müracaat ettikleri toplam arazi miktarı 1 dekarın altında olan çiftçilere mazot, gübre ve toprak analizi destekleme ödemesi yapılmayacak. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın