Dolar
32.37
Euro
34.97
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,559.60
BTC/USDT
70,714.00
BIST 100
9,079.97
Ekonomi

Dünya Bankasından Tunus'a 4 milyar dolar bağış

Tunus Cumhurbaşkanlığı resmi sitesinden yapılan açıklamada, Dünya Bankasının Tunus'a 4 yıl boyunca birer milyar dolarlık 4 milyar dolar bağışta bulunacağı belirtildi.

Hamdi Yıldız  | 28.03.2016 - Güncelleme : 28.03.2016
Dünya Bankasından Tunus'a 4 milyar dolar bağış

Tunisia

TUNUS

Tunus Cumhurbaşkanı el-Baci Kaid es-Sibsi, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim'i Kartaca Sarayı'nda kabul etti.

Görüşmelerin ardından yapılan açıklamada, Kim'in Dünya Bankasının ekonomik ıslahatlar konusunda Tunus'un yanında yer alacağını ve 4 yıl boyunca Tunus'a birer milyar dolar bağışta bulunulacağını bildirdiği kaydedildi.

Kim'in Tunus'taki demokratik geçiş sürecinde son beş yılda yapılanları takdir ettiği ve bu bağlamda sivil toplumun rolünü övdüğüne belirten açıklamada, şunlar kaydedildi:

"BM Genel Sekreteri Ban görüşme sonrasında terör ve aşırılıkla mücadelede BM Tunus'u desteklemektedir. Libya'daki durumların Tunus'a güvenlik ve ekonomik yansımalarını anlayışla karşılamaktadır. Tunus'un BM'in tercihi olan siyasi çözüm yönünde gayret göstermesi takdirle karşılanmaktadır."

Muhabir: Hamdi Yıldız

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın