Dolar
32.38
Euro
35.03
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,579.60
BTC/USDT
70,886.00
BIST 100
9,079.97
Ekonomi

Havelsan, Katar üzerinden Ortadoğu'ya açılacak

Havelsan Genel Müdür Yardımcısı Özçakır, Ortadoğu'daki ilk ofislerini Havelsan'ın stratejik ortaklarından Katar'da açacaklarını bildirdi.

Arife Yıldız Ünal  | 21.04.2017 - Güncelleme : 21.04.2017
Havelsan, Katar üzerinden Ortadoğu'ya açılacak

Ankara

DOHA - ARİFE YILDIZ ÜNAL

Havelsan Genel Müdür Yardımcısı Lütfü Özçakır, Ortadoğu'daki ilk ofisi kurumun stratejik ortaklarından Katar'da açacaklarını belirterek, "15-20 mühendis ve teknisyenin çalışacağı ofis aracılığıyla başta Katar olmak üzere Ortadoğu ülkelerinde, iş geliştirme ve proje yönetim hizmetlerini yürüteceğiz." dedi.

Özçakır, Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen "Katar'daki Türkiye Fuarı"nda AA muhabirine açıklamalarda bulundu. 2012'de Katar ile Havelsan arasında imzalanan anlaşma gereği Agusta Westland'ın (AW139) Helikopter Uçuş Eğitim Merkezi'nin geçen hafta Katar Hava Kuvvetleri Komutanlığına teslim edildiğini anımsatan Özçakır, burada simülatörlü pilot eğitimi verileceğini söyledi.

Yüzde 70'i Türk malı kullanılarak yapılan merkezin bütün idame ve işletme hizmetlerinin 3 yıl Türk teknisyenlerce Doha'da verileceğini ifade eden Özçakır, merkezin hem Amerikan Havacılık Otoritesi (FAA) hem de Avrupa Havacılık Otoritesi (EASA) tarafından en üst düzeyde (Seviye D) sertifikalandırıldığını kaydetti. 

"Ortadoğu'nun ilk ofisini Katar'a açacağız"

Katar'ın, Havelsan'ın stratejik ortaklarından biri olduğunu dile getiren Özçakır, yakın zamanda burada 15-20 mühendis ve teknisyenin çalışacağı ofis açmayı hedeflediklerini söyledi.

Özçakır, Havelsan'ın Ortadaoğu'daki ilk merkezi olacak Katar'daki ofisle Suudi Arabistan, Kuveyt, Umman, Bahreyn, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri gibi Ortadoğu ülkelerine iş geliştirme ve proje yönetim hizmetleri yürüteceklerini vurguladı.

"Katar'a Siber Güvenlik Eğitim Merkezi kurmak istiyoruz"

Özçakır, Katar'ın askeri anlamda siber güvenlik ihtiyaçlarını karşılamaya hazır olduklarını anlatarak, Ankara'daki Havelsan Siber Güvenlik Eğitim Merkezi'nin benzerini bu ülkede kurmak için çalışma yürüttüklerini söyledi.

Savunma Sanayii Müsteşarlığının Katar’daki çalışmalarında kendilerine büyük destek sağladığını belirten Özçakır, bu sayede de devlet desteğiyle rakiplerine karşı avantaj sağladıklarının altını çizdi.

Katar'daki işadamlarıyla yatırım imkanlarını araştırdıklarını kaydeden Özçakır, sivil alanda Katar Airways'e de simülatör ve kabin içi eğlence sistemleri üretmek istediklerini bildirdi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın