Dolar
34.29
Euro
37.09
Altın
2,731.89
ETH/USDT
2,528.00
BTC/USDT
68,647.00
BIST 100
8,945.80
Ekonomi

Otobüs aktarmalı YHT taşımacılığına Tokat da dahil oldu

Yüksek hızlı tren (YHT) bağlantılı kombine taşımacılığa Tokat da dahil oldu. Tokat Belediyesi, vatandaşların Sivas'taki yüksek hızlı tren seferlerinden faydalanması için TOKBÜS seferleri başlattı.

Mustafa Çalkaya, Dursun Ekrem Er  | 25.10.2024 - Güncelleme : 25.10.2024
Otobüs aktarmalı YHT taşımacılığına Tokat da dahil oldu

Ankara/Tokat

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, hızlı tren konforu Ankara–Eskişehir, Ankara-İstanbul, Eskişehir-İstanbul, Ankara–Konya, Ankara-Karaman, Ankara-Sivas, Sivas-İstanbul, Karaman-İstanbul, Konya-İstanbul olmak üzere 9 şehirde doğrudan yaşanırken 11 şehre ise tren ya da otobüs bağlantılı ulaşıyor.

Yürütülen çalışmaların ardından, Tokat Belediyesi ile TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğü arasında yapılan işbirliği ile Tokat'tan Sivas YHT güzergahında bulunan Yıldızeli İstasyonu'na gelen yolcular, buradan hızlı ve konforlu bir şekilde yüksek hızlı trenlerle seyahat edebilecek.

Yeni hizmetle YHT istasyonu ile Tokat arasındaki seyahat, otobüslerle kombine taşımacılık şeklinde yapılacak. Yolcular, tren ve otobüs için aynı anda koltuk seçimi yapabilecek ve biletlerini tek bir sistem üzerinden alabilecek. YHT seferlerine entegre edilen bu model, hem ulaşımı kolaylaştıracak hem de vatandaşlara zaman kazandıracak. Otobüsler bağlantılı oldukları trenin gelişinden önce Yıldızeli İstasyonu'nda hazır bulunacak. Bilet satışları bugün itibarıyla başladı.

Öte yandan Ankara-Sivas YHT hattı 27 Nisan 2023'te işletmeye açılmıştı. Hattın İstanbul-Sivas bağlantısı ise 5 Mayıs 2024'te hizmet vermeye başladı. İstanbul-Sivas hattıyla bugüne kadar 1 milyon 600 bin yolcu seyahat etti.

TOKBÜS ilk seferini yaptı

​​​​​​​Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, basın mensuplarına, il genelinde 3 farklı duraktan yolcuların alınarak yüksek hızlı tren hattı istasyonuna ulaştırıldığını söyledi.

Belediyenin TOKBÜS seferlerini tanıtan Yazıcıoğlu, "Yüksek hızlı trenle Sivas-Ankara, İstanbul-Ankara-Sivas seferlerimiz başladı. Biz de vatandaşlarımızın istasyona ulaşması için otobüs satın alarak hizmete soktuk. Vatandaşlar, Devlet Demiryolları Taşımacılık AŞ. ile yapmış olduğumuz sözleşmenin neticesinde, hizmet bedelini, yüksek hızlı tren hizmet bedelinin içerisinde ödeyecek. Yani tek bir ücretle hem hızlı trenden hem de otobüslerden yararlanabilecek." dedi.

Yazıcıoğlu, bu hizmeti gerçekleştirdiği için çok mutlu olduğunu aktararak, "Hizmetin gerçekleşmesini sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımıza yüksek hızlı trenin Yıldızeli ilçesine gelmesi için bu iradeyi ortaya koydukları için müteşekkiriz. Tokat'ta vatandaşlarımıza da çok teşekkür ediyoruz. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığımıza, Devlet Demiryollarımıza ve ittifak paydaşlarımıza bu iradeyi koydukları için, bu desteği verdikleri için teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Vatandaşların yüksek hızlı trende koltuk seçebildiğine işaret eden Yazıcıoğlu, "Aynı sistemden de bizim araçlarımızdaki koltuk numaralarını görebilecekler ve buradan da koltuk seçebiliyorlar. Böyle bir entegre sistem oldu. Sürecimiz bu şekilde ilerliyor. Araçlarımız yeni, sıfır. Konforlu bir şekilde, güvenli bir şekilde vatandaşlarımızı dediğimiz gibi Yıldızeli'ne, Yıldızeli'den de Tokat'a ulaştıracağız.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından TOKBÜS dualarla ilk seferine başladı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.