Dolar
38.44
Euro
43.89
Altın
3,313.58
ETH/USDT
1,815.10
BTC/USDT
94,561.00
BIST 100
9,306.96
Ekonomi

Pegasus ile THY Teknik'ten iş birliği anlaşması

Pegasus Hava Yolları'nın komponent bakım ve yedek desteğini Türk Hava Yolları (THY) Teknik AŞ sağlayacak.

10.03.2017 - Güncelleme : 10.03.2017
Pegasus ile THY Teknik'ten iş birliği anlaşması

İSTANBUL 

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, THY Teknik AŞ ve Pegasus arasında uçakların komponentlerinin bakımları ve ikame yedek komponent desteklerini kapsayacak sözleşme imzalandı. Törene, Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet Nane ile THY Teknik AŞ Genel Müdürü Ahmet Karaman katıldı.

Pegasus, Temmuz 2016'da teslim alarak "Demokrasi" adını verdiği yeni "A320 NEO" uçağı ile motor üreticisi CFM'nin Leap serisi motorlarının dünyadaki ilk operatörü unvanına sahip olurken, anlaşmayla THY Teknik AŞ de CFM'nin Leap serisi motorları ile donatılmış "A320 NEO" ile "A321 NEO" uçak komponentlerine bakım hizmeti sağlayan dünyadaki ilk şirket oldu.

Sözleşme ile Pegasus ile THY Teknik AŞ arasında 2011 yılında gerçekleştirilen "Boeing 737 NG" uçaklarının komponentlerinin bakımları ve ikame yedek komponent desteği konusundaki iş birliği genişletildi.

Sözleşme kapsamında sağlanacak yedekler ve hizmetler, THY Teknik AŞ'nin İstanbul'daki merkezinden ve dünya genelindeki ikmal istasyonlarından gerçekleştirilecek. Bakımı yapılacak komponentlere ise THY Teknik AŞ'nin Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki yeni tesislerinde hizmet verilecek.

Muhabir: Izzet Taskiran

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın