Halil Ibrahim Avsar
11 Nisan 2017•Güncelleme: 11 Nisan 2017
ANKARA - HALİL İBRAHİM AVŞAR
Bölgesel Amatör Lig'de İstatistikspor ile Keçiören Sportif arasında Ankara'da oynanan play-off maçı, yeşil sahalarda eşine az rastlanır bir fair play örneğine sahne oldu.
Süper Amatör Lig'e yükselme iddiası kalmayan Keçiören Sportif'te, maça 9 futbolcu geldi. Bu durum karşısında rakip takım İstatistikspor, bir üst lig iddiasını sürdürmesine rağmen centilmenlik örneği gösterdi ve sahaya 9 kişi çıktı.
İstatistikspor, karşılaşmayı 6-3 kazanarak Süper Amatör Lig'e yükselme iddiasını sürdürdü.
İstatistikspor'un kaptanı Ali Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Keçiören Sportif'in teknik direktörü ve yöneticilerinin maça 9 kişi çıkacaklarını kendilerine ilettiğinde, hiç düşünmeden 9 kişi oynama kararı aldıklarını belirtti.
Ligde maça çıkmayan takımların küme düşme cezası aldığına işaret eden Ali, "Bu nedenle 9 kişi de olsa maça çıkacaklarını söylediler. Maça 11 kişi başladık. 1. dakikada iki oyuncumuzu çıkararak 9 kişi mücadele ettik." dedi.
Ali, örnek davranışları nedeniyle rakip takımın memnun olduğunu dile getirerek, "Çünkü ister istemez bir hezimet bekliyorlardı. Karşılaşma 20-0 da bitebilirdi. Öyle bir imkanımız vardı ama biz 9 kişi oynadık. Rakibin üzerine fazla gitmedik ve maçı rölantide götürdük. Maçı 6-3 kazandık." ifadelerini kullandı.
Muhabir: Halil Ibrahim Avsar