Hüseyin Yesilkavak
12 Ocak 2017•Güncelleme: 12 Ocak 2017
BURSA - HÜSEYİN YEŞİLKAVAK
Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezon öncesinde teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile kendilerine bir hedef koyduklarını ve bu hedef doğrultusunda yollarına devam ettiklerini belirtti.
"Hocayı seviyoruz, hoca da bizi seviyor." diyen Ay, şunları kaydetti:
"Sezon başında 'Bursaspor Avrupa'ya gidecek.' demiştim, aynı fikirdeyim. Eğer Avrupa'ya gidemezsek kendimi ve yönetimimi başarısız olarak addedeceğim. Hamza Hamzaoğlu ile ilgili hiçbir tereddüdümüz yok. Çalışmalarımız gayet güzel gidiyor. Projelerimiz var. Pilot takımımız Yeşil Bursa'nın başına Turhan hocayı getirdik. Hamza hoca ile birlikte çalışıyorlar. Bundan sonra altyapıdan gelecek oyuncular önce Yeşil Bursa'da forma giyecek sonra Bursaspor'a geçecek. Ancak bazı durumlarda direkt altyapıdan A takıma oyuncu alabileceğiz. Hamza hoca ile bu zamana kadar hiç problemimiz olmadı, bundan sonra da olacağını tahmin etmiyorum. O da takımı için kendisini veriyor. Kendisine teşekkür ediyorum."
"Bursaspor'un bir anayasası olması lazım"
Ay, yönetim kurulu olarak göreve geldikleri ilk günden beri Bursaspor'un hem sportif hem de mali yönden başarılı olması için yoğun bir çalışma temposu içinde bulunduklarını söyledi.
Diğer yandan kulübün kurumsal yapısıyla ilgili çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Ay, "Şu an bir tüzük çalışmamız var. Tüzük bizim için çok önemli. Her zaman da söyledim, Bursaspor'un bir anayasası olması lazım." şeklinde görüş belirtti.