Dolar
33.93
Euro
37.99
Altın
2,513.97
ETH/USDT
2,629.50
BTC/USDT
61,193.00
BIST 100
9,904.79
Spor, Futbol

Young Boys'a yenilen Galatasaray, "Devler Ligi"nde tur umutlarını İstanbul'a bıraktı

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında deplasmanda İsviçre'nin Young Boys takımına 3-2 yenilerek tur umutlarını İstanbul'a bıraktı.

Emrah Oktay  | 21.08.2024 - Güncelleme : 22.08.2024
Young Boys'a yenilen Galatasaray, "Devler Ligi"nde tur umutlarını İstanbul'a bıraktı Fotoğraf: Piero Cruciatti - AA

İstanbul

Bern kentindeki Wankdorf Stadı'nda yapılan maçın 4. dakikasında Joel Monteiro'nun golüyle 1-0 geri düşen sarı-kırmızılı takım, Lucas Torreira, Mauro Icardi ve Barış Alper Yılmaz ile pozisyonlar üretti. Girdiği pozisyonlardan yararlanamayan Galatasaray, 45+4. dakikada Monteiro'nun golüne engel olamayınca devre arasına 2-0 geride girdi.

Mücadelenin ikinci yarısında geri dönmeye çalışan sarı-kırmızı ekip, 66 ve 72. dakikalarda Michy Batshuayi'nin attığı gollerle skoru 2-2'ye getirdi. Galatasaray, 86. dakikada Filip Ugrinic'in penaltıdan attığı golle sahadan 3-2 mağlup ayrıldı.

Karşılaşmanın rövanşı, 27 Ağustos Salı günü İstanbul'da oynanacak. Galatasaray, adını Şampiyonlar Ligi'ne yazdırmak için normal sürede 2 farklı galibiyete ihtiyaç duyacak. Sarı-kırmızılı takımın tek farklı galibiyetinde maç uzatmalara gidecek. Beraberlik veya Young Boys galibiyetinde ise Galatasaray, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nden devam edecek.

İlk yarı

Karşılaşmanın 4. dakikasında Young Boys öne geçti. Galatasaray'ın çıkarken kaptırdığı topu alan Ugrinic, pasını Monteiro'ya aktardı. Sol çaprazdan ceza sahasına giren Monteiro, kaleci Muslera ile karşı karşıya şutunu çekti. Uruguaylı file bekçisinin müdahalesi yetersiz kalınca meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0.

5. dakikada Torreira'nın ceza sahası dışından şutunda top az farkla auta çıktı.

12. dakikada Sara'nın savunma arkasına gönderdiği pasa hareketlenen Icardi'nin kaleci Von Ballmoos ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda son anda vurduğu top yandan auta gitti.

25. dakikada Icardi'nin şık pasında topla buluşan Mertens, ceza yayı gerisinden sağ ayağının dışıyla vurdu. Meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

41. dakikada Blum'un sağdan ceza sahasına gönderdiği topa hareketlenen Ganvoula, altıpas önünde Muslera'dan önce meşin yuvarlağa vurdu. Top az farkla yandan oyun alanı dışına gitti.

44. dakikada Mertens, sağdan kullandığı serbest vuruşta topu ön direğe gönderdi. Buraya hareketlenen Torreira'nın kafayla vurduğu topu kaleci Keller son anda kornere çeldi.

45+4. dakikada fark 2'ye çıktı. Kaleci Keller'in kullandığı autta Ganvoula'nın kafayla indirdiği top, ceza sahası içindeki Monteiro'da kaldı. Bu oyuncunun karşı karşıya şutunda top filelere gitti: 2-0.

Mücadelenin ilk yarısını ev sahibi ekip 2-0 önde tamamladı.

İkinci yarı

47. dakikada soldan ceza sahasına giren Kerem Aktürkoğlu'nun çıkardığı pasa penaltı noktası civarındaki Ziyech bekletmeden vurdu. Meşin yuvarlak kaleci Keller'de kaldı.

51. dakikada Ziyech'in soldan ortasında altıpas önünde yükselen Icardi'nin kafayla vurduğu topu kaleci Keller iki hamlede kontrol etti.

58. dakikada Colley'in ceza sahası sol çaprazından şutunda, meşin yuvarlak uzak direkten döndü.

61. dakikada Ziyech'in sağdan kullandığı kornerde arka direkte yükselen Abdülkerim'in kafayla vurduğu top yan ağlarda kaldı.

65. dakikada Sara'nın ceza yayının solundan çıkardığı şutta direk dibinde kaleci Keller'in dokunduğu top direğe de çarparak kornere gitti.

66. dakikada sarı-kırmızılı ekip farkı 1'e indirdi. Ziyech'in soldan kullandığı kornerde Torreira'nın ön direkte kafayla aşırdığı topu arka direkteki Batshuayi ağlara gönderdi: 2-1.

72. dakikada Galatasaray beraberliği yakaladı. Nelsson'un uzun oynadığı topu Kerem Aktürkoğlu, Batshuayi'ye indirdi. Belçikalı yıldız, ceza yayı içinden sol ayağıyla çıkardığı düzgün şutla ağları sarstı: 2-2.

83. dakikada ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Males'in vuruşunda araya giren Abdülkerim Bardakcı'nın müdahale ettiği top kornere gitti. Korneri işaret eden Alman hakem Siebert, Video Yardımcı Hakem (VAR) uyarısıyla pozisyonu yeniden inceledi. Siebert, Abdülkerim'in bacağından sekip eline gelen topta penaltı kararı verdi. Pozisyonda ikinci sarı kartı gören Abdülkerim, kırmızı kartla oyundan atıldı.

86. dakikada penaltıyı kullanan Ugrinic, takımını bir kez daha öne geçirdi: 3-2.

Müsabaka İsviçre temsilcisinin 3-2 üstünlüğüyle sona erdi.

Batshuayi oyuna girdi maçın seyri değişti

Galatasaray'ın Belçikalı yıldızı Michy Batshuayi, 6 dakikada 2 gol attı.

Mücadelenin 66. dakikasında kazanılan kornerde Galatasaray teknik ekibi, Elias Jelert'in yerine Batshuayi'yi oyuna aldı. Duran topta arka direğe giden tecrübeli santrfor, skoru 2-1'e getiren golü kaydetti.

Bu golden 6 dakika sonra bir kez daha sahneye çıkan Batshuayi, beraberliği sağlayan golü buldu.

Yeni transfer Michy Batshuayi, sarı-kırmızılı formayla çıktığı 4 resmi müsabakada 3 kez gol sevinci yaşadı.

Okan Buruk tribünde

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Okan Buruk, cezası nedeniyle sahaya çıkamadı.

Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'ndeki Sparta Prag karşılaşmasının ardından 2 maç ceza alan Buruk, Young Boys mücadelesinde görev yapamadı.

Maçı tribünden izleyen Buruk'un yerine saha kenarında yardımcısı İrfan Saraloğlu takımı yönetti.

Galatasaray, maçı 10 kişi tamamladı

Sarı-kırmızılı ekipte savunma oyuncusu Abdülkerim Bardakcı, kırmızı kart gördü.

Mücadelenin 22. dakikasından sarı kartı bulunan Abdülkerim, 83. dakikadaki penaltı pozisyonunda ikinci sarı kartı görerek oyundan atıldı.

Cezalı duruma düşen milli futbolcu, Young Boys ile oynanacak rövanş maçında sahadaki yerini alamayacak.

Jelert ilk kez ilk 11'de

Galatasaray'ın Danimarka'nın Kopenhag takımından kadrosuna kattığı Elias Jelert, sarı-kırmızılı formayı ikinci kez terletti.

İlk olarak Süper Lig'deki TÜMOSAN Konyaspor maçında sonradan oyuna giren 21 yaşındaki sağ bek, Kaan Ayhan'ın cezalı olduğu Young Boys mücadelesinin başlangıç kadrosunda yer aldı.

Barış Alper maça yetişti

Galatasaray'ın milli yıldızı Barış Alper Yılmaz, karşılaşmada forma giydi.

Gıda zehirlenmesi geçirdiği için takımla İsviçre'ye götürülmeyen Barış Alper, kendisini iyi hissedince özel uçakla bu ülkeye ulaştı. Bugün yapılan kontrollerin ardından oynayabileceğine karar verilen 24 yaşındaki yıldız, müsabakaya ilk 11'de başladı.

İki takımın kalecileri sakatlandı

İki ekibin maça ilk 11'de başlayan kalecileri sakatlanarak oyuna devam edemedi.

Müsabakanın 19. dakikasında Barış Alper Yılmaz ile girdiği pozisyonda sakatlanan 29 yaşındaki İsviçreli file bekçisi David von Ballmoos, 32. dakikada oyundan çıkmak zorunda kaldı. Von Ballmoos'un yerine Marvin Keller oyuna dahil oldu.

İlk yarının son anlarında girdiği pozisyonda sakatlanan Galatasaray'ın kaptanı Fernando Muslera ise devre arasında oyundan çıktı.

Young Boys'ta yolu Türkiye'den geçmiş 2 futbolcu

İsviçre temsilcisinde daha önce Türkiye'de top koşturmuş iki futbolcu, Galatasaray'a karşı mücadele etti.

2015-2016 sezonunda dönemin TFF 1. Lig temsilcisi Elazığspor'da forma giyen Silvere Ganvoula ile 2022-2023 sezonunda Fatih Karagümrük'te top koşturan Ebrima Colley, Young Boys'un ilk 11'inde sahaya çıktı.

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Okan Buruk: Savunma anlamında sıkıntı olduğunu düşünüyorum

Müsabakayı değerlendiren Okan Buruk, "Bu tür maçlar zordur. Rakibin bu sezonki performansı farklı düşündürebilir ama maça istekli başlayacaklarını biliyorduk. Müsabaka golle başladı. İlk yarıda rakip kalede tehlikeler yaratmaya çalıştık. Barış'ın pozisyonları vardı. İlk yarının sonunda ikinci golü yedik. Daha güçlü bir oyun ortaya koyabilirdik. İkinci yarıya iyi başlayamasak da 2-1'i yakaladıktan sonra iyi oynadık. Maçın genelinde çok fazla pozisyona girdik. İki golden fazlasını da atabilirdik ama şanssız bir gol yedik." diye konuştu.

Maçın Alman hakemi Daniel Siebert'in yönetimini eleştiren tecrübeli teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Oyunculardan topa atlamalarını, bir ayaklarını kaldırmalarını ve iki kolunun kapalı olmasını istiyoruz. Bu çok zor bir şey. Fizik kurallarına aykırı. Hakem buna penaltı verdi. Buna saygı duymak gerek. Bence Abdülkerim'e verilen ilk sarı kart yanlıştı. Maçın başında iki takıma da gereksiz sarı kartlar gösterildi. Maç çok durdu. Hakemin sarı kartı yazması bile 1 dakika sürüyordu. Dalgın, düşünceli ve oyunu yönetemeyen bir hakem gördüm. İsviçre'nin Alman kantonundayız. Rakibimiz Almanca konuşuyor ve maçı bir Alman hakem yönetiyor. Eskiden bir oyuncumuzla Dünya Kupası'nda sorun yaşamış bir hakem. Biz de ikinci maça Azerbaycanlı hakem bekleriz. Türkçe konuşan Azerbaycanlı hakem bizim maçı yönetirse seviniriz."

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, savunma hatalarına dikkati çekerek, "Savunma anlamında sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Verdiğimiz pozisyonlar ve yediğimiz gollerden bu belli. Bunu düzeltmemiz gerekiyor. Bu 1-2 kişinin hatası değil. Takım savunmasında hatalar oluyor. İstediğimiz seviyeye gelemedik. Defans oyuncularımızın daha çabuk forma girmesi gerek. Geçen sezon bu dönemde benzer sıkıntıları yaşamıştık. İkinci maçta bu hataları yapmamamız gerekiyor. Davinson Sanchez'in durumuna bakacağız. Onu ikinci maça yetiştirmeye çalışacağız. Kaan Ayhan'ın da dönmesiyle opsiyonlarımız çoğalacak." değerlendirmesinde bulundu.

Muslera'nın durumu

Okan Buruk, ilk yarının sonunda sakatlanarak oyundan çıkan kaleci Fernando Muslera'nın rövanş maçında oynamasını beklediğini söyledi.

Muslera'da sinir sıkışması olduğunu aktaran Buruk, "Muslera ile konuştum. Bir darbeden dolayı sinir sıkışması olduğunu söyledi. Önemli bir şey olduğunu düşünmüyorum. Sonraki maça bizimle olacaktır." şeklinde görüş belirtti.

"İkinci maç için oyuncularıma ve ekibime güveniyorum"

Okan Buruk, rövanş maçında takımına güvendiğini söyledi.

Buruk, "Saha kenarında olmayacağım ama tribünde taraftarımızla olacağım. Büyük bir atmosfer yaratacağız. Oyun olarak daha iyisini yapacağız. Tabii ki saha kenarında olmak isterdim. Yukarıdan iletişim kurmak zor. Ancak bunu bahane edemeyiz. İkinci maç için oyuncularıma ve ekibime güveniyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

İsviçre temsilcisinin teknik direktörü Patrick Rahmen: Deplasmandan olumlu bir sonuçla döneceğimizi düşünüyorum

İsviçreli 55 yaşındaki teknik direktör, Bern kentindeki Wankdorf Stadı'nda oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

İstanbul'a 3-2'lik skorla gideceklerini belirten Rahmen, "Deplasmanda 1 farklı galibiyetin avantajıyla elimizden geleni yapacağız. Olumlu bir sonuçla döneceğimizi düşünüyorum." dedi.

Rahmen, takım olarak iyi performans sergilediklerini aktararak, "Maçın başından sonuna kadar iyi mücadele ettik. Planımızı çok güzel uyguladık. Maç 2-2'ye gelse bile kendimize güvendik ve 3-2 kazandık." değerlendirmesinde bulundu.

Galibiyete rağmen mutlu olmadıklarını dile getiren Rahmen, "Tabii ki daha çok gol atmak isterdik. Bizim için daha iyi olurdu. Galatasaray'ın da girdiği pozisyonlar vardı ama atamadılar. Direkten dönen topumuz aklımda kaldı. Onu atabilseydik 3-0 öne geçecektik. Galatasaray'ın da kaliteli futbolcuları var. Maçı 2-2'ye getirdiler. Daha çok gol atsak bizim için daha iyi olurdu." ifadelerini kullandı.

Sarı-siyahlı takımın teknik direktörü, İstanbul'da Galatasaray taraftarının oluşturacağı atmosferle ilgili, "İstanbul'da bambaşka bir atmosferle karşılaşacağız. Taraftarlar, buradan daha fazla gürültü çıkaracak. Zor olacağını biliyoruz ama o atmosferi yaşayacağımız için sevinçliyiz. İstanbul'a 3-2'lik avantajla gideceğiz. Yine gol atarak aleyhimize olan atmosferi lehimize çevirmeye çalışacağız." diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.