Galatasaray'a Yunanistan'da PCR testi dayatması
Olympiakos ile oynanacak özel maç için Atina'ya giden sarı-kırmızılılar, mevcut PCR testlerinin kabul edilmemesi ve sergilenen kaba davranışlara tepki olarak geri dönme kararı aldı.

İstanbul
Olympiakos ile oynayacağı hazırlık maçı için Yunanistan'a giden Galatasaray Futbol Takımı, Yunan yetkililerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testlerini kabul etmemesi ve sergiledikleri kaba davranışlara tepki olarak Atina'dan geri dönme kararı aldı.
- Galatasaray'dan Yunanistan'da yaşananlarla ilgili açıklama: Bir Türk takımına karşı net bir ayrımcılık yapıldı
- Galatasaray'a Yunanistan'da PCR testi dayatılmasına tepki gösterildi
Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, Yunan yetkililerin tüm kafileden yeniden PCR testi istemesi üzerine, yaşanan sorunun çözülemediği belirtildi.
Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
📷 Havalimanında İstanbul'a dönüşü bekleyen Galatasaray kafilesi 👇 pic.twitter.com/z50oSTqDVn
— AA SPOR (@aa_spor) July 12, 2021
"Olympiakos maçı için Atina'ya indikten sonra Yunan yetkililerin daha önce talep ettikleri tüm prosedürleri (Son 72 saat içinde PCR testi veya son 48 saat içinde rapid antijen testi, aşı sertifikaları gibi) yerine getirdiğimiz için, aralarında futbolcularımızın da bulunduğu kafilemizin bir bölümü pasaport ve test kontrol uygulamalarını geçti. Daha sonra Yunan yetkililerden biri, PCR testlerimizi kabul etmediklerini ve yeniden test olmamız gerektiğini söyleyerek hoş olmayan, küstah bir tavırla, pasaporttan geçen oyuncularımızın da takım otobüsünden inerek, iki ülke arasında PCR testlerini tanıma protokolü olmasına ve tesadüfi kişileri rastgele teste sokmak istemelerine rağmen, tüm kafilenin yeniden teste girmesini talep etti. Yaklaşık iki saatlik bir süre havalimanında bekletildikten sonra sorunun hiçbir şekilde çözülememesinden dolayı kafilemiz İstanbul'a dönüş işlemlerini başlattı."
Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a tepki
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter hesabından, "Bugün Galatasaray Futbol Takımımızın Yunanistan’da karşılaşmış olduğu iyi niyetten ve centilmenlikten uzak muamele kabul edilemez. Tüm takımlarımızın her zaman yanındayız!" mesajını paylaştı.
Olympiakos ile oynayacağı hazırlık maçı için Yunanistan'a giden Galatasaray Futbol Takımı, Yunan yetkililerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testlerini kabul etmemesi ve sergiledikleri kaba davranışlara tepki olarak Atina'dan geri dönme kararı almıştı.Bakan Kasapoğlu Yunanistan'ı kınadı
Sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından açıklama yapan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Hazırlık maçı için Yunanistan'a giden Galatasaray Spor Kulübü'müzün karşılaştığı tutum üzerine, kulüp başkanı Burak Elmas ve Fatih (Terim) Hoca ile telefonda görüşerek yanlarında olduğumuzu ifade ettim. Galatasaray'ın karşı karşıya kaldığı bu ilkel tavrı şiddetle kınıyorum." ifadelerini kullandı.
Kılıçdaroğlu'dan Galatasaray'a destek
CHP'den yapılan yazılı açıklamaya göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, görüşmede sporun siyasete malzeme edilmemesi gerektiğini belirterek, Galatasaray Spor Kulübü'nün, sportmenlik dışı bu davranışa karşı takındığı tavrı desteklediğini söyledi ve geçmiş olsun dileklerini iletti.
AK Parti Sözcüsü Çelik Yunanistan'ın tutumunu kınadı
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:
"Yunanistan'ın, Galatasaray Spor Kulübü'ne dönük kötü muamelesini şiddetle kınıyoruz. Kötü niyet ve kabalığın sportmenlikte yeri yoktur. Galatasaray dünyada yeri olan büyük bir takımımızdır. Yunan otoriterlerinin yaptığı saygısızlık asla kabul edilemez. Yunan makamlarının Galatasaray'a yaptığı saygısızlık sadece kendilerine yakışmıştır. Dostluk ve sporla ilgisi olmayan, her bakımdan yakışıksız davranışlarını not ediyoruz."Atina Büyükelçisi Burak Özügergin'den Galatasaray'a destek
Sarı-kırmızılı kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Atina Büyükelçimiz Burak Özügergin, Yunan makamlarınca takımımıza uygulanan ahlak dışı uygulamaya karşı destek olmak için havalimanına gelerek teknik direktörümüz Fatih Terim ile birlikte süreci yakından takip etti." denildi.
TFF'den Yunanistan'a tepki
Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, "Galatasaray kafilesinin istenen tüm prosedürleri yerine getirmesine rağmen Atina'ya indikten sonra karşılaştığı davranışlar kabul edilemez. Yunan makamlarının sporun ruhuna yakışmayan bu tutumunu kınıyor, Galatasaray Kulübü'müzün yanında olduğumuzu belirtiyoruz." denildi.
Olympiakos ile oynayacağı hazırlık maçı için Yunanistan'a giden Galatasaray Futbol Takımı, Yunan yetkililerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testlerini kabul etmemesi ve sergiledikleri kaba davranışlara tepki olarak Atina'dan geri dönme kararı almıştı.
THY Basın Müşavirliği'nden açıklama
THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, Galatasaray kafilesini götüren Türk Hava Yolları'na ait TK 3276 nolu sefer sayılı uçağın, Atina’da bulunduğu ve bu nedenle başka bir uçağın gönderilmeyeceği belirtildi.
Galatasaray kafilesinin THY uçağı ile İstanbul’a dönüşü için Atina'daki havalimanında yolcu işlemleri yapılıyor. Uçağın saat 22.30'da kalkması ve saat 24.00'te İstanbul Havalimanı'na inmesi bekleniyor.Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.