Dolar
32.32
Euro
34.93
Altın
2,211.80
ETH/USDT
3,563.20
BTC/USDT
70,619.00
BIST 100
9,055.75
G20 Türkİye

'Türkiye Irak'ın toprak bütünlüğünden yana'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, IKBY'nin planladığı referanduma ilişkin "Türkiye, Irak'ın toprak bütünlüğünden yana. Bunu bozacak hiçbir harekete de taraftar değil Türkiye ve bununla ilgili gerekli çalışmaları yürütüyor." dedi.

Şükrü Gündüz  | 20.09.2017 - Güncelleme : 20.09.2017
'Türkiye Irak'ın toprak bütünlüğünden yana'

Diyarbakir

DİYARBAKIR

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, beraberinde Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, AK Parti Milletvekili Ebubekir Bal, AK Parti İl Başkanı Muhammed Akar ile merkez Sur ilçesindeki Hz. Süleyman Camisini ziyaret etti.

Yılmaz, Diyarbakır’da yeni projelerin de yapılacağını kaydetti.

Gazetecilerin  Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin (IKBY) 25 Eylül'de gerçekleştirmeyi planladığı referanduma ilişkin sorusu üzerine Yılmaz, bu konuyla ilgili Cumhurbaşkanı ve Başbakanın gerekli açıklamaları yaptığını, gereken mesajları verdiğini dile getirdi.

Mesajın çok açık ve net olduğunun altını çizen Cevdet Yılmaz, "Türkiye, Irak'ın toprak bütünlüğünden yana. Bu toprak bütünlüğü içinde orada yaşayan insanların hepsinin hakkının, hukukunun gözetildiği bir ortamı savunuyor. Herkesin faydasına olacak şekilde, barış ve huzur içinde o bölgenin devamını istiyor. Bunu bozacak hiçbir harekete de taraftar değil. Türkiye ve bununla ilgili gerekli çalışmaları yürütüyor." ifadelerini kullandı.

Milli Güvenlik Kurulunun 22 Eylül'de toplanacağını, toplantıda bu konuların devletin ilgili birimleri ve hükümet tarafından detaylı bir şekilde değerlendirileceğini anlatan Yılmaz, "Orada yapılacak açıklamaları hep birlikte bekleyeceğiz." diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın