Dolar
34.17
Euro
38.17
Altın
2,658.27
ETH/USDT
2,673.10
BTC/USDT
65,674.00
BIST 100
9,777.46
Spor, Futbol

Atakaş Hatayspor, Kasımpaşa engelini 4 golle geçti

Süper Lig'in 24. haftasında Atakaş Hatayspor, konuk olduğu Kasımpaşa'yı 4-1 mağlup etti.

Emre Doğan  | 06.02.2021 - Güncelleme : 06.02.2021
Atakaş Hatayspor, Kasımpaşa engelini 4 golle geçti Fotoğraf: Şebnem Coşkun/AA

İstanbul

Süper Lig'in 24. haftasında Atakaş Hatayspor, deplasmanda Kasımpaşa'yı 4-1 mağlup etti.

11. dakikada Kasımpaşa'nın Thelin ile bulduğu gol, ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayıldı. Savunmadan topu çıkarmaya çalışan Billong, baskı üzerine kaleci Munir'e pas vermeye çalıştı. Hajradinovic'in müdahale ettiği meşin yuvarlak, altıpasın gerisinde Thelin'in önünde kaldı. Kaleci Munir'le karşı karşıya kalan Thelin'in vuruşunda, meşin yuvarlak ağlara gitti. Hakem Bahattin Şimşek, VAR odasının uyarısı üzerine Thelin'in ofsaytta olduğu gerekçesiyle golü iptal etti.

23. dakikada Atakaş Hatayspor gole yaklaştı. Traore'nin pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Boupendza, önce Aytaç Kara'yı, sonra da ceza sahası içinde Tosic'i şık bir şekilde çalımlayarak kaleye yöneldi. Bu oyuncunun vuruşunda, sağına uzanarak topa müdahale eden Ertuğrul Taşkıran, gole izin vermedi.

31. dakikada Kasımpaşa, ceza yayının gerisinden kaleyi cepheden gören bir noktadan serbest atış kazandı. Topun başına geçen Bistrovic'in şutunda sağına iyi uzanan kaleci Munir, son anda dokunduğu meşin yuvarlağı kornere çeldi.

44. dakikada Atakaş Hatayspor öne geçti. Aabid'in pasıyla ceza yayı içinde topla buluşan Boupendza, şutunu çekti. Meşin yuvarlak kaleci Ertuğrul Taşkıran'dan döndü. Seken topa altıpasın içinde Ertuğrul'dan önce Akintola dokundu. Topu önünde bulan Boupendza, meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi: 0-1

Karşılaşmanın ilk yarısı, Atakaş Hatayspor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarı hakemin işaretiyle başladı.

47. dakikada Aytaç Kara'nın ceza yayının gerisinden sol ayağıyla çıkardığı sert şutta, topa müdahale eden kaleci Munir gole izin vermedi.

56. dakikada Kasımpaşa beraberliği sağladı. Hadergjonaj'ın sağdan ortasında Thelin, ceza sahası içinde topu göğsüyle önüne indirdi. Bu oyuncunun bekletmeden yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak kaleci Munir'in sağından ağlara gitti: 1-1

69. dakikada Hadergjonaj'ın sağ kanattan yerden pasında, Hodzic'in penaltı noktası civarından yaptığı vuruşta kaleci Munir, soluna uzanarak son anda topu kornere tokatladı.

72. dakikada Atakaş Hatayspor tekrar öne geçti. Topu savunmadan çıkarmaya çalışan Yusuf Erdoğan'ın hatalı pasında meşin yuvarlağı önünde bulan Traore, ceza sahasında şutunu çıkardı. Top, Brecka'dan döndü. Aabid'in ceza yayı üzerinden yaptığı sert ve düzgün vuruşta meşin yuvarlak, kaleci Ertuğrul Taşkıran'ın sağından filelerle buluştu: 1-2

84. dakikada konuk takım üçüncü golü buldu. Abdurrahman Canlı'nın pasıyla ceza yayının solunda topla buluşan Traore, şık bir şekilde meşin yuvarlağı tekrar Abdurrahman'a aktardı. Abdurrahman Canlı, ceza sahası çizgisi üzerinden kaleyi cepheden gören bir noktadan yaptığı düzgün vuruşla topu köşeden ağlara gönderdi: 1-3

90+1. dakikada Atakaş Hatayspor farkı 3'e çıkardı. Traore'nin kendi yarı sahasından savunmanın arkasına uzun pasında sağ çaprazda topla buluşan Kamara, ceza sahasına yöneldi. Bu oyuncunun Brecka'yı şık bir şekilde geçtikten sonra yaptığı vuruşta meşin yuvarlak filelere gitti: 1-4

Atakaş Hatayspor, karşılaşmadan 4-1 galip ayrıldı.

Bu sonuçla Süper Lig'de 11. galibiyetini alan Atakaş Hatayspor, puanını 38'e çıkardı.

Ligde 11. mağlubiyetini yaşayan Kasımpaşa ise 26 puanda kaldı.

Öte yandan Kasımpaşa, sahasında çıktığı son 6 maçta 5. mağlubiyetini yaşadı.

Boupendza'nın transfer durumu

Hatayspor Onursal Başkanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatayspor'un ayrıntılı bir çalışmanın ürünü olduğunu söyledi.

Savaş, Atakaş Hatayspor'un Kasımpaşa'yı deplasmanda 4-1 yendiği maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Karşılaşmanın centilmence geçtiğini belirten Savaş, "Takımımız son haftalarda çok iyi futbol oynuyor. Futbolun bütün imkanlarını kullanarak gol arıyor. Geçen hafta Fenerbahçe maçında olmadı ama çok pozisyonumuz vardı. Bugünkü maçta yakaladığımız pozisyonların çoğunu arkadaşlarımız değerlendirdi. Farklı bir galibiyet oldu." ifadelerini kullandı.

Hatayspor'un başarısının tesadüf olmadığını aktaran Savaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Beş yıldır yapılan çok ayrıntılı çalışmanın ürünü bir takım. Her şey tepeden tırnağa ayrıntılı çalışıldı. Bundan sonra biz hem milli takıma hem de uluslararası platformda kendini kabul ettirmiş futbolcular yetiştirmeye devam edeceğiz. Boupendza gibi bugün gördüğünüz Kamara gibi bir çok genci alıp futbol piyasasına sürmek istiyoruz. Ayrıca genç takımlarımıza milli takım için önem veriyoruz. Onun da altyapı çalışmalarını devam ettiriyoruz. İnşallah bir kaç yıl içerisinde milli takıma vereceğimiz futbolcularımız olacak."

Ara transfer döneminin gözde isimlerinden Boupendza'nın transfer durumuyla ilgili soruyu cevaplayan Savaş, "İstanbul'dan 4 büyük takımımız istedi. Onların dışında Ukrayna, Rusya ve İtalya'dan teklifler aldık. 5,5 milyonu bulan teklifler oldu, bunun dışında bonuslar vardı. Bu kadar yetenekli bir futbolcuyu bence dünya piyasalarında çok göremiyorsunuz. Avrupa piyasasında da 25 futbolcunun 8. sırasındaki oyuncu olarak adlandırılıyor. Ben inanıyorum ki ikinci sezonun sonunda bu değerlendirme daha da yukarı çıkacaktır. Yıl sonunda her şeyi değerlendireceğiz, hem oyuncunun hem de kulübün hayrına olan bir sonuca ulaşırsa transferi olur." şeklinde cevap verdi.

Hatayspor Teknik Direktörü Ömer Erdoğan: İzleyenlere keyif verdiğimizi düşünüyorum. Hücum futbolu oynamaya çalışıyoruz

Süper Lig'in 24. haftasında konuk olduğu Kasımpaşa'yı 4-1 mağlup eden Atakaş Hatayspor'da teknik direktör Ömer Erdoğan, "İkinci golü bulduktan sonra maç çözüldü. Oyuncularımı galibiyetten dolayı tebrik ediyorum." dedi.

Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ömer Erdoğan, "Maçın ilk yarısında oyunun kontrolü bizdeydi. Kasımpaşa'nın çabuk hücumlarla pozisyon arayacağını biliyorduk. Çok fazla pozisyon vermedik. Golü de bulduk ve soyunma odasına 1-0 önde gittik. Oyuncularıma rahatlamamamız ve bunun devamını getirmemiz gerektiğini söyledim. İkinci yarıda 15-20 dakika baskı yedik. Rakip 1-1'i yakaladı. Daha sonra yaptığımız oyuncu değişiklikleri takıma enerji kattı. İkinci golü bulduktan sonra maç çözüldü. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Çok güzel bir aile ortamımız var. Bundan sonra da inşallah bu başarılara devam ederiz." ifadelerini kullandı.

Takım ve oyun anlayışlarıyla ilgili de görüşlerini aktaran Erdoğan, "Takımın hepsi çok karakterli ve düzgün insanlar. İyi profesyoneller. Oynatmak istediğimiz oyunu ve sistemi hep üzerine koyarak devam ettiriyorlar. Biz de hem kendimizi hem de oyuncularımızı geliştirmeye gayret gösteriyoruz. Takımda çok güzel bir birliktelik var. İzleyenlere keyif verdiğimizi düşünüyorum. Hücum futbolu oynamaya çalışıyoruz. Aynı zamanda yaptığımız çalışmalarla rakibi pozisyona sokmamaya çalışıyoruz. Bu skorları elde etmemizde herkesin eşit payı var." diye konuştu.

Kasımpaşa Teknik Direktörü Fuat Çapa: Yazık oldu bizim adımıza. Üzücü bir skor oldu

Süper Lig'in 24. haftasında ağırladığı Atakaş Hatayspor'a 4-1 yenilen Kasımpaşa'da teknik direktör Fuat Çapa, üzücü bir skorla mağlup olduklarını dile getirdi.

Deneyimli teknik adam, Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Atakaş Hatayspor'un oynadığı futbolla Süper Lig'in sürpriz takımı olduğunu belirten Fuat Çapa, "Zor bir maç olacağını bekliyorduk. Hatayspor, hücumu ligimizde en iyi oynayan takım. İlk devre 1-0 geriye düşene kadar maç dengeli geçti. Gereksiz yere topu geride tutarken yapmış olduğumuz bir hata bize pahalıya mal oldu." ifadelerini kullandı.

Müsabakanın ikinci devresinde daha iyi bir performans sergilediklerini vurgulayan Çapa, "Önde basarak ve risk alarak oynadık. Skoru 1-1'e getirdik. Bu sürede fazla pozisyona girdik. İstatistik olarak hiç kimse maçı 4-1 kaybettiğimize inanmaz. Ancak bu veriler bize bir şey kazandırmıyor. İkinci golde de kaptırdığımız topun ardından geriye düştük. Daha sonra risk aldık ancak Hatayspor hareketli oyuncularıyla bizim defanstaki dengesizliğimizi net bir şekilde değerlendirdi. Abartılı bir skorla 4-1 galip geldiler. İkinci devrede iyi işler yaptığımızı düşünüyorum. Yazık oldu bizim adımıza. Üzücü bir skor oldu. Önümüzde 3 önemli maçımız var. Bu maçlara hazırlanacağız." şeklinde görüş belirtti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.