Oscar ödüllü belgeselin Filistinli yönetmeni Hamdan Ballal’a yapılan saldırıya tepkiler
Fransa ve İspanya, İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria’da Oscar ödüllü “Başka Toprak Yok” (No Other Land) isimli belgeselin yönetmenlerinden Filistinli Hamdan Ballal’a saldırısını kınadı.

Ankara/Madrid
Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Fransa’nın "İsrailli yerleşimcilerin Batı Şeria’da ve özellikle Mesafir Yatta ve Susya’da Filistin halkına yönelik giderek artan şiddetini kınadığı" belirtildi.
İsrail makamlarına bu şiddetin faillerini cezalandırması ve Filistinli sivilleri koruması çağrısı yapılan açıklamada, Filistinli yönetmen Hamdan Ballal’a yönelik saldırıya da tepki gösterildi.
Açıklamada, “Fransa özellikle Dışişleri Bakanlığından Anna Politkovskaia-Arman Soldin Gazetecilik Cesaret Ödülünü alan No Other Land filminin yönetmeni Hamdan Ballal’a yönelik saldırıyı kınıyor.” ifadesine yer verildi.
Fransa’nın “aşırılıkçı yerleşimcilere” karşı yaptırım uyguladığı hatırlatılan açıklamada, sömürgeciliğin uluslararası hukuka aykırı olduğu yinelendi.
İspanya'dan kınama
İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares X hesabından yaptığı yazılı açıklamada, "Batı Şeria'da, özellikle de Mesafir Yatta ve Susya'daki yerleşimcilerin şiddetini kesinlikle kınıyorum. Filistin'de masum sivillerin çektiği acıların simgesi olan yönetmen Hamdan Ballal'a acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.
Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin, Filistinlilerin yaşadığı Susya köyüne düzenlediği saldırıda Hamdan Ballal da yaralanmıştı.
Filistinlilerin, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan Mesafir Yatta'da İsrail ordusunun uyguladığı yıkım ve sürgün politikasına karşı gösterdiği mücadeleyi anlatan "Başka Toprak Yok", bu yıl "En İyi Belgesel Oscarı"nı kazanmıştı.
Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.