İstanbul'da bazı vatandaşlar deprem endişesiyle geceyi dışarıda geçirdi
İstanbul'da dün meydana gelen depremin ardından bazı vatandaşlar, geceyi millet bahçeleri, belediyelerin spor salonları, camiler ve parklarda geçirdi.

İstanbul
Marmara Denizi Silivri açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem sonrası tedirgin olanlar, geceyi açık alanlarda geçirmek için yeşil alanlara çadır kurdu, bazıları ısınmak için ateş yaktı.
- İstanbul'da 6,2 büyüklüğünde deprem
- İstanbul'da 266 artçı deprem meydana geldi
- İstanbul'da okullar perşembe ve cuma günü tatil edildi
- Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul AFAD'daki kriz merkezinde depreme ilişkin brifing aldı
- Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'daki depremlerle ilgili devletimizin tüm birimleri teyakkuzda
Depreme karşı güvenli alanlarda bulunmak isteyenler, belediyelerin spor salonlarında, Şişli'de İstanbul Adliyesi'nin yanındaki Abide-i Hürriyet Parkı'nda, Beyoğlu'nda Piyalepaşa Bulvarı'ndaki yol kenarında bulunan yeşil alanlarda ve Kasımpaşa Büyük Piyale Paşa Camisi'nde geceyi geçirdi.
AA'nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün.
🔹 Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, fotoğraf ve videolar için Anadolu Ajansı
🔹 Anlık gelişmeler için AA Canlı
Esenyurt'ta Nazım Hikmet Parkı'nı tercih edenler, burada kurdukları çadırlarda konaklarken, bazıları araçlarında uyumayı tercih etti.
Bazı vatandaşlar ihtiyaçları için kısa süreliğine evlerine girip çıkarken, bazıları sabah saatlerinde de binalara girmedi.
Erken kalkan bazı kişilerin, semaver yakarak kahvaltı hazırlığında oldukları görüldü.
Parkta çadır kuran Süleyman Bayramoğlu, AA muhabirine, oturdukları binada hasar olmadığını, bu nedenle artık evlerine girmeyi düşündüklerini söyledi.
Ailesi ile birlikte geceyi çadırda geçiren Hasan Öksüz de iki sokak ilerideki evinde bir hasar olmadığını belirtti.
Parkın gece daha kalabalık olduğunu anlatan Öksüz, "İğne atsan yere düşmeyecek vaziyetteydi. Allah bir daha yaşatmasın. 6 kişilik bir aileyiz. Evimde risk yok, çocuklar korktu ondan dolayı geldik. Bu gece evimizde kalacağız." diye konuştu.
20 katlı binanın yanına çadır kurdu
Öte yandan, Esenyurt'ta bir kişinin 20 katlı binaya bitişik şekilde çadır kurması dikkati çekti.
Beylikdüzü ve Büyükçekmece'de de çok sayıda kişi, geceyi parklarda ve yeşil alanlarda geçirdi.
Türk Kızılay Pendik Şubesi ekipleri, millet bahçesine çadır kurdu ve mobil aracıyla geceyi burada geçirenlere ikramda bulundu. Sabah saatlerinde bazı kişiler, çadırlarını alanda bırakarak evlerine girmeye başladı.
Mustafa Yazar, depremin ardından hızlıca çadır ve gerekli eşyalarını alarak Pendik Millet Bahçesi'ne yerleştiklerini, geceyi de burada geçirdiklerini ifade etti.
Türk Kızılay çadırlarında kaldılar
Zeytinburnu Millet Bahçesi'nde de bazı bölge sakinleri çadır kurarken, kimileri de Türk Kızılay'ın çadırında kaldı. Türk Kızılay, burada da mobil araçla vatandaşlara yiyecek, içecek ikramında bulundu.
Özgür Çakal, deprem korkusu nedeniyle geceyi dışarıda geçirdiklerini belirterek, "Sabaha kadar çocuklar korkudan yatamadı. Çocuklar hasta oldu. Camide yattık. Halen korkuyla yaşıyoruz, dışarıda kalmaya devam edeceğiz. Millet Bahçesi'nde zaman geçiriyoruz." ifadelerini kullandı.
Fırat Büyükdoğu ise "Çocuklar ve eşim panik oldu, onları eve götürmedim. 48 saati burada geçireceğiz. Geceyi, çadır ve arabamızda geçirdik. 48 saat kritik, burada zaman geçireceğiz." dedi.
Zeytinburnu Belgradkapı Sosyal Tesisleri'nde, depremin ardından çadır kuranlar geceyi burada geçirdi.
Günün ağarmasıyla uyanan kişilerin bazıları çadırlarını toplayarak evlerine dönerken, kimileri çadırlarında ve çevredeki işletmelerde kahvaltı yaptı.
Havanın soğuk olması nedeniyle burada kalanların bazıları ısınmak için ateş yaktı.
Silivri'de deprem nedeniyle bazı vatandaşlar parklarda sabahladı
Silivri ilçesinde de depremin ardından evlerinden çıkan vatandaşların birçoğu geceyi park, millet bahçeleri, okul, hastane bahçesi ve cami gibi alanlarda geçirdi.
Evlerine girmekte tedirginlik yaşayanların bazıları kurdukları çadırda bazıları araçlarında uyurken, sabahın ilk ışıklarında da ateş yakarak ısınıp Türk Kızılay tarafından verilen ikramlarla kahvaltılarını yaptı.
Depremden en çok etkilenen Silivri'de de vatandaşlar evlerine girmekte tedirginlik yaşayınca geceyi Silivri Millet Bahçesi, 100. Yıl Parkı, Cumhuriyet Parkı, meydanlar ve sahilde geçirdi.
Sabah saatlerinde bazı vatandaşlar evlerine giderken, açık alanlarda zaman geçirmeye devam eden bazı vatandaşlar da dronla görüntülendi.
Geceye oranla park ve bahçelerde yaşanan sakinlik dikkati çekerken, çok sayıda çadırın halen açık alanlarda kurulu olduğu gözlendi.
UMKE millet bahçelerinde çadır kurdu
Depremin hemen ardından harekete geçen UMKE ekipleri de vatandaşlara hızlı müdahale için Sultangazi, Esenler 15 Temmuz ve Çekmeköy Millet Bahçelerinde acil müdahale alanları oluşturdu.
Söz konusu millet bahçelerinde 3 acil müdahale çadırı, 2 mobil acil müdahale aracı, 7 UMKE aracı yer alırken, 78 personel görev yaptı.
Çalışmalarla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulunan İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birim Uzmanı ve İstanbul UMKE Sorumlusu Samet Kılıç, depremin ardından ekiplerin sahaya inerek, taramalara başladığını, herhangi bir enkaz veya göçük olup tespit ettiklerini söyledi.
Kılıç, taramaların sonucunda herhangi bir enkaza rastlanmadığını, vatandaşların depremin ardından millet bahçelerine gittiğini tespit ettiklerini belirtti.
Yapılan tespitlerin ardından 3 millet bahçesinde "acil müdahale ünitesi" denilen çadırlar kurduklarını ifade eden Kılıç, çadırlarda acil serviste bulunması gereken tüm ekipmanların mevcut olduğunu anlattı.
Kılıç, depremin ardından yaklaşık 20-25 dakika içerisinde acil müdahale çadırlarını faaliyete geçirdiklerini belirterek, "İlk müdahalemizi vatandaşlarımıza sağlıyoruz. Tansiyonu, kalp rahatsızlığı ile birçok rahatsızlığı olan vatandaşlarımıza doktorlarımız ve sağlık personellerimizle hizmet veriyoruz." diye konuştu.
Yıldız Teknik Üniversitesinin bahçesi depremden etkilenen vatandaşlara açıldı
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Davutpaşa Kampüsündeki etkinlik alanında kurulan 150'den fazla çadırda, spor salonunda ve kampüs içindeki camide yaklaşık 7 bin kişiye barınma imkanı sağlandı.
Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, üniversite, depremin hemen ardından dayanışma seferberliği başlattı.
Üniversite yönetimi, Davutpaşa Kampüsünü vatandaşlar için güvenli bir alan haline getirerek, depremden etkilenenlere acil barınma ve temel ihtiyaç desteği sundu.
Yardım faaliyetlerinin etkin ve düzenli bir şekilde yürütülmesi amacıyla YTÜ Sağlık, Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanlığı, YTÜ İletişim Koordinatörlüğü, güvenlik ve sivil savunma ekipleriyle ilgili müdürlükler alanda tam koordinasyon sağladı.
Üniversitenin 19 farklı öğrenci kulübü, yüzlerce gönüllü öğrencisiyle lojistik destekten yardım dağıtımına, alan düzenlemesinden depremden etkilenen vatandaşlarla iletişime kadar birçok kritik alanda görev aldı.
Özellikle AFAD Kulübü, Dağcılık Kulübü ile Gezi ve Kampçılık Kulübü üyeleri, çadırların kurulumu ve alanın organize edilmesinde öncü rol üstlendi.
Davutpaşa Kampüsündeki etkinlik alanında, spor salonunda ve kampüs içindeki camide ilk 24 saate yaklaşık 7 bin vatandaş ağırlandı.
Etkinlik alanına 150'yi aşkın çadır kurulurken, YTÜ Spor Salonu ve kampüsteki Sultan Abdülhamid Yıldız Camisi de barınma imkanı sundu.
YTÜ kulüplerinin, sivil toplum kuruluşlarının ve belediyelerin desteğiyle kurulan 4 mobil büfe ve ikram çadırlarında depremden etkilenenlere 24 saat sıcak yemek ile içecek ikramında bulunuldu.
Kampüste ayrıca acil sağlık hizmetleri için sağlık çadırı, anne-bebek bakım çadırı ve psikososyal destek çadırları kuruldu.
Türk Kızılayın gönderdiği 200 battaniye, talep eden vatandaşlara ulaştırıldı.
Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.