Dolar
38.27
Euro
43.53
Altın
3,328.79
ETH/USDT
1,770.10
BTC/USDT
92,700.00
BIST 100
9,312.13
Gündem

Batman'da selde kaybolan 3 çocuğun cesedi bulundu

Batman'da şiddetli yağış nedeniyle sele kapılarak kaybolan 3 çocuğun cesedi bulundu.

İbrahim Toprak, Aziz Aslan, Bestami Bodruk  | 20.11.2023 - Güncelleme : 20.11.2023
Batman'da selde kaybolan 3 çocuğun cesedi bulundu Fotoğraf: Bestami Bodruk/AA

Batman

Seyitler Mahallesi'nde sel sularına kapılarak kaybolan çocukların bulunması için AFAD, İl Özel İdaresi, itfaiye su altı arama kurtarma ve belediye ekipleri ile JAK timi tarafından başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Ekiplerin çalışmaları sonucu A. Güner (1) ve İ. Güner'in (5) cansız bedeni evlerine yakın bir yerde bulundu.

Çocukların cesedi kentteki özel hastanelere götürüldü.

9 yaşındaki Birgül Güner'in bulunması için AFAD, İl Özel İdaresi, itfaiye su altı arama kurtarma ve belediye ekipleri ile JAK timi tarafından arama çalışmaları yapıldı.

Ekiplerin çalışmaları sonucu Güner'in cansız bedeni evlerine yakın bir yerde bulundu.

Batman'da taşkın ve sel neticesinde 1 kişi hayatını kaybetmiş, 3 kişi yaralı kurtarılarak hastanelere kaldırılmıştı.

Hayatını kaybeden 3 kardeşin cenazesi toprağa verildi

Sel sularına kapılan ve ekiplerce yapılan arama çalışmaları sonucu cansız bedenlerine ulaşılan Asenat (1), İsrafil (5) ve Birgül Güner'in (9) cenazesi, hastanedeki işlemlerin ardından yakınlarına teslim edildi.

3 kardeşin cenazesi kılınan namazın ardından, sele kapılarak gece hayatını kaybeden babaanneleri Lalihan Güner'in (54) mezarının yanına defnedildi.

Güner ailesi fertleri mezarların başında Türkçe ve Kürtçe ağıt yaktı.

Cenazeye katılanlar acılı aileye başsağlığı diledi.

Selde hayatını kaybeden kadının cenazesi toprağa verildi

Seyitler Mahallesi'nde, sel sularına kapılan ve vatandaşlarca cansız bedenine ulaşılan Lalihan Güner'in (54) cenazesi Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki işlemlerin ardından ailesine teslim edildi.

Güner'in cenazesi, kılınan namazın ardından Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.

Cenazeye, Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp ile AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu da katıldı. Vali Canalp ve Milletvekili Nasıroğlu, Güner ailesi fertlerine başsağlığı diledi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da Lalihan Güner'in eşi Muhyettin Güner ile telefonda görüşerek, başsağlığı dileklerini iletti.

Batman'da şiddetli yağmur etkili oldu

Batman'da akşam saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli yağmur, birçok bölgede su baskınlarına yol açtı.

Aşırı yağış nedeniyle kentin pek çok noktasında su baskınları oldu.

Su birikintilerinin oluştuğu yollarda araçlar mahsur kaldı. İtfaiye ekipleri araçları kurtarmak için çalışma yaptı.

Birçok ev ve iş yerini su bastı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın