Dolar
33.52
Euro
36.67
Altın
2,464.54
ETH/USDT
2,667.70
BTC/USDT
58,910.00
BIST 100
9,828.56
Gündem

Çukurova Uluslararası Havalimanı'na ilk yolcu uçağı indi

Mersin'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün katıldığı törenle hizmete açılan Çukurova Uluslararası Havalimanı'na, ilk yolcu uçağının inişi gerçekleşti.

Koray Kılıç, Sezgin Pancar, Gökçe Karaköse  | 11.08.2024 - Güncelleme : 11.08.2024
Çukurova Uluslararası Havalimanı'na ilk yolcu uçağı indi Fotoğraf: Koray Kılıç - AA

Mersin

Ağaç formunda tasarlanan hava kontrol kulesi, Çukurova'nın narenciyesinden esinlenilen turuncu rengi ve bölgenin simgesi pamuk motifleriyle süslü havalimanında seferler başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun dün katıldığı törenle açılan havalimanına ilk inişi, 11.43'te Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul'dan havalanan "TK2462" sefer sayılı uçağı gerçekleştirdi.

THY'nin 15 Temmuz Demokrasi Zaferi'nin yaşatılması amacıyla "Gölbaşı" adını verdiği uçağın ardından, Pegasus Hava Yolları'nın Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünde filosuna kattığı "Cumhuriyet" isimli İzmir'den kalkan "PGT3010" sefer sayılı uçağı piste ulaştı.

Uçaklar, geleneksel su püskürme seremonisiyle karşılandı.

Çukurova Uluslararası Havalimanı'ndan ilk kalkan sefer ise buradan aldığı yolcularla İstanbul'a dönmek için havalanan THY'nin "Gölbaşı" uçağı oldu.

Havalimanına ekipmanların taşınmasında 275 kişi görev aldı

Turkish Ground Services tarafından yapılan yazılı açıklamada, Adana Havalimanı'ndaki 250'den fazla ekipmanın, 80 tırla Çukurova Uluslararası Havalimanı'na taşındığı belirtildi.

Çalışmada yüklenici firmadan 275 personelin görev aldığı aktarılan açıklamada, sevkiyatın 4 saatte tamamlandığı bilgisi verildi.

Açıklamada, yeni havalimanının havacılık sektörüne hayırlı olması temennisinde bulunuldu.

Adana Şakirpaşa Havalimanı'ndaki 250'nin üzerindeki ekipman 4 saatte taşındı

TGS Yer Hizmetleri AŞ'den yapılan açıklamaya göre, Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda bulunan 250'nin üzerindeki yer hizmet ekipmanı, Çukurova Uluslararası Havalimanı'na planlanandan 8 saat önce taşındı.

Yolcu uçuşlarına kapanan Adana Havalimanı'ndan taşınma işlemleri aralıksız bir şekilde yapılarak tüm ekipmanlar, konteyner ve tırlar vasıtasıyla 36 kilometre uzaktaki Çukurova Uluslararası Havalimanı'na 80 tırlık bir sevkiyatla sorunsuz bir şekilde transfer edildi.

Her detayı en ince ayrıntısına kadar hesaplanan projede yüklenici firmadan 275 personel görev alırken, 78 araç kullanıldı. 2 bin 247 metrekarelik bir alanı kaplayan toplamda 534 bin 250 kilogram ağırlığındaki taşınan yükler peş peşe sıralandığında 1121 metre uzunluğa ulaşıyor.

36 kilometrelik mesafede gerçekleştirilen ve 12 saatte tamamlanması planlanan havalimanı taşıması 4 saatte bitirilerek Çukurova Uluslararası Havalimanı'na yapılacak ilk uçuşa hazır hale getirildi.

Taşınma operasyonunda görev alan birimlere özverili çalışmaları için teşekkür edilen açıklamada, yeni yuvalarının havacılık sektörüne hayırlı olması temenni edildi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.