Gündem

Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde bir asker şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde, bölücü terör örgütü mensupları ile sağlanan temasta yaralanarak hastaneye sevk edilen Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar'ın şehit olduğunu bildirdi.

Aykut Karadağ, Harun Kutbe, Ekrem Payan, Aykut Yılmaz, Seyit Ahmet Eksik  | 09.09.2024 - Güncelleme : 09.09.2024
Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde bir asker şehit oldu

Ankara/Şırnak/Trabzon

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Irak kuzeyindeki Gara bölgesinde, bölücü terör örgütü mensupları ile sağlanan temasta Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar'ın ağır yaralandığı, hastaneye sevk edildiği ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz." ifadeleri kullanıldı.

Şehit Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar için Şırnak'ta tören yapıldı

23. Piyade Tümen Komutanlığında gerçekleştirilen törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı alana getirilerek katafalka konuldu, saygı duruşunda bulunuldu, öz geçmişi okundu.

Okunan duanın ardından şehidin cenazesi, ambulansla Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'na götürüldü.

Şehit Ayar'ın cenazesi hava yoluyla Trabzon'a uğurlandı.

Basına kapalı gerçekleştirilen törene, Vali Cevdet Atay, 23. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Rıfat Dönel, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mevlüt Dirim, Belediye Başkan Vekili Sami Geliş, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Şahin, İl Emniyet Müdürü Serdar Büyükleblebici, kurum temsilcileri ve askerler katıldı.

Milli Savunma Bakanlığınca, Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları ile sağlanan temasta yaralanan Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar'ın kaldırıldığı hastanede müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu açıklanmıştı.

Şehit Piyade Üsteğmen Ayar'ın Trabzon'daki ailesine şehadet haberi verildi 

Şehidin ailesinin yaşadığı Trabzon'un Sürmene ilçesine bağlı Yemişli Mahallesi'ndeki evine giden yetkililer, anne Havva ve baba Ali Yılmaz Ayar'a oğullarının şehadet haberini verdi.

Ailenin yaşadığı binaya, Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerince Türk bayrağı asıldı.

Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar'ın, ailenin 6 çocuğundan ikincisi ve bekar olduğu öğrenildi.

Vali Aziz Yıldırım taziye mesajı yayımladı

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım da şehit Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar için taziye mesajı yayımladı.

Yıldırım, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Aziz milletimizin kahraman evladı, Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar'ın 9 Eylül'de Irak'ın kuzeyindeki Aşin köyü civarında icra edilen operasyon sırasında şehit düştüğünü derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Milletimizin huzur ve güvenliği için canını feda eden kahraman şehidimiz, ilimiz Köprübaşı ilçesi doğumlu olup cenazesi, 10 Eylül Salı günü ikindi namazına müteakip Köprübaşı Merkez Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından aynı yerdeki aile kabristanına defnedilecektir. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna en değerli varlığı olan canını feda eden şehidimize Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailesine, silah arkadaşlarına ve aziz milletimize başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun."

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan başsağlığı mesajı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Irak'ın kuzeyinde Gara bölgesinde şehit olan kahraman Mehmetçiğimiz Üsteğmen Ömer Fatih Ayar'a Allah'tan rahmet; ailesine ve yakınlarına sabır, aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun." ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan şehit Piyade Üsteğmen Ayar için başsağlığı mesajı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Irak'ın kuzeyinde şehit olan Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar'a Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın