Dolar
33.92
Euro
37.68
Altın
2,579.47
ETH/USDT
2,348.80
BTC/USDT
57,760.00
BIST 100
9,561.46
Gündem

İstanbul'da okul servislerine yönelik denetimler sürüyor

İstanbul'da, eğitim öğretim döneminin başlamasının ardından okul servislerine yönelik denetimler devam ediyor. Maltepe'de içinde öğrenciler bulunan okul servisini alkollü olarak kullanırken yakalanan sürücüye, 22 bin 601 lira ceza kesildi.

İrem Demir, Mücahit Türetken, Ferhat Yasak, Halis Akyıldız, Emrah Gökmen  | 13.09.2024 - Güncelleme : 13.09.2024
İstanbul'da okul servislerine yönelik denetimler sürüyor Fotoğraf: Mücahit Türetken/AA

İstanbul

Bu kapsamda Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile sivil trafik ekipleri, Beyoğlu Kasımpaşa Turabi Baba Caddesi'nde kontrol noktası oluşturdu. Ekipler, servis araçlarını durdurarak, sürücülerin ehliyet, ruhsat ve taşıma belgelerini kontrol etti.

Denetim sırasında durdurulan bir serviste, araçta bulundurulması gereken yan yazı, işaret ve numaraların eksik olduğu anlaşıldı. Sürücü ve aracın sahibine toplam 1280 lira para cezası kesen ekipler, eksikliklerin tamamlanması için bir haftalık süre verdi.

Polis ekipleri, Bakırköy Ekrem Kurt Bulvarı'nda oluşturdukları denetim noktasında da okul servislerini kontrol ederken, sürücülere kurallarla ilgili uyarılarda bulundu.

Maltepe'de alkollü araç kullanan okul servisi sürücüsüne 22 bin 601 lira ceza kesildi

İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, 6 öğrenci bulunan okul servisinin sürücüsü O.Ö'nün, yapılan kontrolde alkollü olduğunu tespit etti.

Sürücüye, Karayolları Trafik Kanunu'nun "alkollü araç kullanmak", "çalışma süresinin izni bittiği halde çalışmak", "araçlarda bulundurulması mecburi olan ayrım ve işaretlerin bulunmaması", "sürücü belgesini yanında bulundurmamak", "uyarı, ikaz ve işaretlere uymamak", "taşıt üzerinde dur yazısı olan kırmızı ışık lambasının bulunmaması", "emniyet kemeri takmamak", "muayenesiz araçla ikinci defa trafiğe çıkmak" maddelerinden toplam 22 bin 601 lira ceza kesildi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın