Dolar
33.24
Euro
36.23
Altın
2,441.45
ETH/USDT
2,696.90
BTC/USDT
58,331.00
BIST 100
10,473.47
Gündem

Kastamonu'da şehit olan polis memuru Ahmet Şahan için tören düzenlendi

Kastamonu'da bir saldırganın ateş açarak şehit ettiği polis memuru Ahmet Şahan (38) için tören düzenlendi.

Bilal Kahyaoğlu, Sefa Eradan  | 02.08.2024 - Güncelleme : 02.08.2024
Kastamonu'da şehit olan polis memuru Ahmet Şahan için tören düzenlendi Fotoğraf: Bilal Kahyaoğlu/AA

Kastamonu

İl Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu.

Kastamonu İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay, yaptığı konuşmada şehitlerin ülkenin teminatı olduğunu söyledi.

Ay, "Vatana hizmet için çarpan bu yürekler var oldukça tüm kanunsuzluklarla mücadelemiz devam edecektir. Şehitlik yüce dinimizde peygamberlikten sonra en yüksek manevi mertebedir. Bugün yürüklerimize sığdıramadığımız acıyı azaltmanın mümkün olmadığını çok iyi biliyorum. Üzüntümüz derin, acımız büyütür. Allah hepimize sabır versin." dedi.

Konuşmanın ardından Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi. Törende şehidin ailesi ile aynı çatışmada yaralanan polis memuru Arif Ay, Şahan'ın ay yıldızlı bayrağa sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Daha sonra şehidin cenazesi, cenaze aracına konularak memleketi Nevşehir'e uğurlandı.

Törene şehidin ailesi ile çatışmada yaralanan polis memuru Arif Ay, Kastamonu Valisi Meftun Dallı, AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Fatma Serap Ekmekçi ve Halil Uluay, Belediye Başkan Vekili Hasan Fehmi Taş, Kastamonu İl Jandarma Komutanı Albay Zafer Özden ile eski bakanlardan Murat Başeskioğlu ve vatandaşlar katıldı.

İnönü Mahallesi Afşin Sokak'ta, dün uyuşturucu suçundan girdiği cezaevinden firar eden İsmail Bayam (32), bulunduğu eve operasyon düzenleyen polis ekibine silahla ateş açmış, olayda polis memurları Ahmet Şahan (38) ve Arif Ay yaralanmış, zanlı ise özel harekat polisleri tarafından etkisiz hale getirilmişti. Hastaneye kaldırılan polis memuru Şahan kurtarılamamıştı.

Şehit Ahmet Şahan, yol kenarına çıkan Çankırılılar tarafından memleketine uğurlandı

Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen törenin ardından defnedilmek üzere memleketi Nevşehir'in Kozaklı ilçesine götürülen şehit polis memuru Ahmet Şahan'ın naaşı, cenaze aracıyla Çankırı il merkezinden geçiş yaptı.

Kastamonu-Ankara kara yolu üzerinde bulunan İl Jandarma Komutanlığı, SGK İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Şehit Uhud Kadir Işık Gençlik Merkezi, Valilik, Adliye ve İl Emniyet Müdürlüğü personeli ile çok sayıda vatandaş, şehit polis memurunun naaşını uğurlamak amacıyla yol kenarına çıktı.

Jandarma ve polis araçlarının eşlik ettiği şehit cenazesini vatandaşlar ellerinde Türk bayrağı ile karşıladı.

Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Cumhuriyet Başsavcısı Huzeyfe Yücedağ ve protokol üyeleri de cenaze aracının geçişi sırasında yol kenarında şehidin naaşını selamladı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın