Dolar
33.99
Euro
37.71
Altın
2,497.31
ETH/USDT
2,214.60
BTC/USDT
53,718.00
BIST 100
9,771.16
Gündem

MİT Başkanı Kalın, Libya Başbakanı Dibeybe ile iki ülke arasındaki ilişkileri görüştü

Ali Semerci  | 05.09.2024 - Güncelleme : 06.09.2024
MİT Başkanı Kalın, Libya Başbakanı Dibeybe ile iki ülke arasındaki ilişkileri görüştü

İstanbul

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Libya Ulusal Birlik Hükümeti (UBH) Başbakanı Abdulhamid ed-Dibeybe ile iki ülke arasındaki ilişkiler, ortak öneme sahip dosyalar ve İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları başta olmak üzere Orta Doğu'daki gelişmeleri ele aldı.

UBH'nin resmi Facebook hesabından yaptığı açıklamaya göre Başbakan Dibeybe, MİT Başkanı Kalın'ı başkent Trablus'taki makamında ağırladı.

Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkiler, ortak öneme sahip dosyalar ve İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırıları başta olmak üzere Orta Doğu'daki gelişmeler ele alındı.

İkili ayrıca, siyasi ve güvenlik alanlarında işbirliğini artırmaya odaklanarak, bölgesel istikrarı desteklemek ve sivilleri korumak için ortak çalışmanın gerekliliğini vurguladı.

İhtilafların ulusal uzlaşı ile aşılması ve çatışmasızlığın sürdürülmesi temennisi 

Türk güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre de Kalın, 5 Eylül tarihinde üst düzey temaslarda bulunmak üzere gerçekleştirdiği ziyarette, Ulusal Birlik Hükümeti (UBH) Başkanı Abdulhamid Dibeybe, Başkanlık Konseyi (BK) Başkan Yardımcıları Abdullah Lafi ile Musa Koni, Yüksek Devlet Konseyi (YDK) yetkilileri, bazı bakanlar ve üst düzey güvenlik ve istihbarat yetkilileri ile bir araya geldi.

Temaslarda güncel siyasi ve askeri gelişmeler ele alınırken Türkiye’nin Libya’nın istikrarına ve birliğine yönelik yaklaşımları yinelenerek Libya’daki ihtilafların ulusal uzlaşı ile aşılması ve çatışmasızlığın sürdürülmesi temennisi dile getirildi. Dibeybe ile ikili görüşmede masada Türkiye ve Libya arasındaki ikili ilişkiler, ortak çıkar konuları ve Gazze’deki güncel olaylar ele alındı, Orta Doğu’daki gelişmeler değerlendilerek siyasi ve güvenlik alanlarında işbirliğinin arttırılması, bölgesel istikrarı desteklemek ve sivilleri korumak için ortak harekete geçilmesi gerektiği konusunun altı çizildi. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.